"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gezi Parkı eylemlerinde yaralanan kişinin tazminat davasına ret

10 Kasım 2015, Salı 11:13
Gezi Parkı odaklı eylemlerde polis tarafından gaz kapsülüyle ayağından yaralandığı iddiasıyla Aydın Aydoğan'ın İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği'ne açtığı 101 bin liralık dava reddedildi.

Gezi Parkı odaklı eylemlerde polis tarafından gaz kapsülüyle ayağından yaralandığı iddiasıyla Aydın Aydoğan'ın İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği'ne açtığı 101 bin liralık tazminat davası İstanbul 3. İdare Mahkemesi'nce reddedildi.

Gezi Parkı odaklı eylemlerde 11 Haziran 2013'te polisin attığı gaz kapsülü ile sol ayağından yaralandığı iddia eden Aydın Aydoğan, İstanbul 3. İdare Mahkemesi'ne başvurarak, İstanbul Valiliği ve İçişleri Bakanlığı aleyhine 100 bin lira manevi, bin lira da maddi olmak üzere 101 bin liralık tazminat davası açtı.

İstanbul 3. Bölge İdare Mahkemesi, tarafların savunmalarını aldıktan sonra karar verdi.

Mahkeme,  kararında, ''İdarelerin meydana gelen bir zarardan dolayı sorumlu tutulabilmeleri ve tazmin borcuyla yükümlü sayılabilmeleri için öncelikle ortada bir zararın bulunması, bu zararın meşru ve güncel olması, keza uğranıldığı öne sürülen zararın, idarenin haksız ve hukuka aykırı bir işlem ve eyleminden kaynaklanması, ayrıca zararı doğuran olay ile idare arasında illiyet bağının kurulabilmesi gerekmektedir. Ortada bir zarar bulunmakla birlikte eğer bu zarar idareye isnat edilemiyorsa, idarenin tazmin borcundan sorumlu tutulması mümkün değildir'' denildi.

AA

Okunma Sayısı: 1574
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı