"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gine Bissau'lu öğrenci Müslüman oldu

23 Mart 2015, Pazartesi 21:37
Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) İktisat Fakültesi'nde öğrenim gören Batı Afrika ülkesi Gine-Bissau vatandaşı Eduin Armando, Müslüman olarak, "Hamza" adını aldı.

CBÜ İktisat Fakültesi 1. sınıf öğrencisi 29 yaşındaki Armando, Yunusemre İlçe Müftülüğü’nde düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu.

Armando'ya ihtida belgesi, törene katılan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve Melek Çerçi ileYunusemre Müftüsü Şakir Kırkız tarafından verildi.

Armando'ya ayrıca Kur'an-ı Kerim, dini kitaplar ve diz üstü bilgisayar hediye edildi.

Okuduğu kitaptan etkilendi

Müslüman olduktan sonra "Hamza" adını kullanmayı seçen Armando, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 yıldır Manisa'da yaşadığını ve bu süreçte İngilizce olarak yazılmış Müslümanlığı tanıtan bir kitaptan çok etkilendiğini ifade ederek, şunları kaydetti: 

"Burada güzel dostluklar edindim. Bir Gün Müslümanlığı anlatan dini kitap aldım ve çok etkilendim. Bu süreçte Yunusemre Belediye Başkanı'nın eşi Melek Çerçi ile tanıştım. Melek Hanım beni hiçbir zaman Müslüman olmam konusunda zorlamadı. Ona Müslüman olacağımı söyledim. Ben Müslüman olmaya karar verdikten sonra aileme de söyledim. Onlar da Müslüman olmama onay verdi. İlk Cuma namazından çok etkilendim." 

Yunusemre Müftüsü Şakir Kırkız ise "Kendi hür iradesiyle İslamiyeti seçen bu kardeşimizin ihtida merasimini gerçekleştirdiğimiz için müftülük olarak büyük bir gurur yaşıyoruz" dedi. 

AA

Okunma Sayısı: 2062
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı