"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Göçmenlere otobüsleri kim tuttu?

01 Mart 2020, Pazar
Türkiye’nin Avrupa’ya gitmek isteyen göçmenlere engel olmayacağına dair açıklamaların ardından yüzlerce düzensiz göçmen sınır kapılarına akın etti.

Edirne’nin yanı sıra İstanbul’dan da otobüsler göçmenleri sınır kapılarına taşımak için hareket ediyor. İstanbul Fatih’te Vatan Emniyet Müdürlüğü’nün önünden kalkan otobüslerin üzerinde Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) ve MK Travel ifadeleri yer alıyor.

Otobüs şoförleri, Euronews Türkçe’ye yaptıkları açıklamalarda araçların Suriye Dernekler Platformu Başkanı Mehdi Davut tarafından tutulduğunu ifade etti. Konuyla ilgili kendisine telefonla ulaştığımız Davut, otobüsleri tuttuğuna dair iddiaları kabul etmiyor. “Otobüslerin bir kısmı ücretli gidiyor” diyen Mehdi Davut, araçları kimin organize ettiğini bilmediğini aktardı.

Güngören, Bağcılar ve Kazlıçeşme’den de benzer şekilde otobüsler kaldırılıyor sınır kapılarına. Otobüslerin hareket noktalarına gelenler arasında Suriyelilerin yanı sıra Irak ve Afgan uyruklular da bulunuyor. Otobüslerin yolcularının çoğunu erkek göçmenler oluşturuyor.

Etiketler: göçmen, otobüs
Okunma Sayısı: 4751
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    1.3.2020 08:34:21

    Robin Hood yine yapti isini. Bizim Sari Cizmeli Mehmet Aga gibi yapilmasi gerekeni derhal yapan bir gönüllü. Diger yandan halkimizin birkismi Suriyeli Mültecileri istemiyor, ve o misafirlerimizin büyük cogunlugu da Avrupa'nin demokrasi ve adaleti ve refahina gitmeyi tercih ediyorlar. Türkiye Cumhuriyeti o otobüs paralarini ödese bile bu bir iyiliktir. Zaten mülteciler cogunun parasi bile yok. Cocuklarinin gelecegi icin bu mesakkate,zahmete katlananlari destekleyenleri tebrik ederim. Zaman birilerine hesap sorma zamani degil!

  • HÜSEYİN İLHAN

    1.3.2020 07:55:00

    AKP ve yandaşları yeni atraksiyon ve milleti aldatmak için bunları tertipliyorlar.Ben yaşadığım şehrimde AKP lilerden bunu duyup şöyle diyorlar.Bakın biz AVRUPA'yada gücümüzü gösteriyoruz.Şimdiye kadar geçişlerine izin vermeyip burada barındırdığımız göçmenleri şimdi onlara yolluyoruz. Ama bu kar-kış ve soğukta,sınırlarında tedbir alan Yunanistan ve Bulgaristan bu insanları almayacağıda belli idi.Resmen insanları mağdur ederek siyasi rany peşindeler.Bir insanlıktan çıkmanın daha örneğidir bu .AKP perişan eder.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı