"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Göçmenlerin isyanı

03 Mart 2020, Salı
Suriyeli Mültecilerle Dayanışma Derneği Başkanı Muhammed Salih Ali, “Avrupa ve Türkiye göçmenleri kullanmasın. Bizler kullanılmak istemiyoruz” dedi.

İdlib krizinin ardından Türkiye’nin sınır geçişlerini açması sonrası yurt genelinde çok sayıda göçmen Edirne’ye akın ederek Yunanistan’a geçmeye devam ederken, bir yandan da sınırın karşı tarafında çok sert polis müdahalesine maruz kalıyor. Nehir üzerinden geçmeye çalışanlar ölümle burun buruna sınırı aşmak isterken İstanbul, İzmir başta olmak üzere çok sayıda şehirden göçmen akını sınır kenti Edirne’ye gelmeye devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun paylaştığı son verilere göre 100 bin geçmen Edirne üzerinden geçerek Türkiye’den ayrıldı. İzmir’deki Suriyeli Mültecilerle Dayanışma Derneği Başkanı Muhammed Salih Ali de yaşanan gelişmeleri değerlendirerek, Avrupa’nın ve Türkiye’nin mültecileri kullanmasına tepki gösterdi.

‘Kullanılmak istemiyoruz’

Türkiye’nin kapıları açmasını değerlendiren Salih Ali, “Yaşanan süreçten sonra Türkiye, Avrupa’ya gitmek isteyen göçmenlere engel olmayacağını ve kapıları açacağını söyledi. Şimdi ise Avrupa göçmenleri almak istemiyor. Avrupa ve Türkiye göçmenleri kullanmasın. Bizler kullanılmak istemiyoruz” dedi. Ege Bölgesi’nden Yunan adalarına geçişlerin çok olmadığını belirten Ali, “Çünkü Yunanistan ve Avrupa ülkelerine gidecek göçmenler kendilerini güvenli hissetmiyor. Yunan adalarındaki kamplar o kadar da iyi ve güvenli değil. Yaşam koşulları çok sağlıklı olmadığı için çoğu göçmen bekliyor. Şu an Avrupa’da şartlar oluşmadığı ve güvenli olmadığı için göçmenler gitmiyor. Eğer giderse ölümler ve dramlar daha çok olacaktır” diye konuştu.

Etiketler: göçmen, isyan
Okunma Sayısı: 1758
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    3.3.2020 09:46:18

    Evet evet bir yanlış daha böyle yüzlerine vuruluyor amma anlayan kim.Vicdanı sızlayan hangi idareci. MÜLTECİLER KONUSUNDA bir faydalı iş yapmak istiyorsan bunun için İSLAM Ülkeleri başta olmak üzere dünya milletlerini harekete geçirmek,insanları yerinden,yurdundan etmeyecek huzur ve güven ortamını sağlamak daha önemlidir.Heyhaaaaat kendi gençlerinin ülkeden soğuyup çare için yurtdışına gitmeyi kolladığı ülke idarecisi yine yanlışını yanlış ile gidrip masumların mağduriyetini arttıran bir felakete sebep olmuştur.Bir insanın dahi canının katledilmesine sebep olmak basit bir vakıamıdır. HASBÜNALLAHİVENİĞMELVEKİİİİİİİİİİİİL.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı