"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Görmez'den "Gelin Birlik Olalım" çağrısı

07 Nisan 2016, Perşembe 12:37
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Gelin Birlik Olalım" çağrısıyla, “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" temalı Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini açıkladı.

“Büyük zorluklardan geçiyoruz. Eli kalem tutacak nice çocuklarımız dağlara götürüldü ve orada adeta bir katillik eğitiminde geçtiler" diyen Görmez, “Bütün bu süreçleri düşünerek aynı zamanda bizim birliğe ihtiyacımız var. Bizim o birlik ruhunu yeniden inşa etmeye ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Eyüp'te bulunan Bahariye Mevlevihanesi'ndeki toplantıda konuşma yapan Mehmet Görmez, “'Gelin birlik olalım', Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet arasındaki ilişkiyi ela almaya karar verdik. İnsanlığı yüceltmek, diriltmek, yaşatmak için ve insanlığı yüceltmek için 'gelin birlik olalım çağrısında bulunacağız. Çağrımız öncelikle bütün insanlığa. Sevgili peygamberimizin bütün insanlığa çağrısını kutlu doğum ikliminde yenilemeye çalışacağız" dedi.

Mehmet Görmez, “Her şeyden önce insanlar arasındaki ayrımcılık, doğu-batı ayrımı, ırk, cinsiyet, statü ayrımcılığı bütün insanlığı hala kuşatmış vaziyette. Tevhid ve Vahdet arasındaki ilişkiyi, gelin birlik olalım çağrısını bütün insanlığa yaptıktan sonra, elbette bir de bölgesel ölçekte, bütün İslam alemine sevgili peygamberimizin çağrısını yenilemek istiyoruz bu hafta vesilesiyle. Bütün Müslümanlara çağrı; biz Müslümanların da bugün sevgili peygamberimizi yeniden okumaya, anlamaya ihtiyacımız var. Onun getirdiği değerlerden ne kadar uzaklaştığımızı hep birlikte acı acı yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Mehmet Görmez, “Çok derin bir takım siyasi kutuplaşmalar içinde toplumumuzun, milletimizin farklı kesimlerinin birbirini üzmeye devam ettiğini müşahede ediyoruz. Ülkemizin içerisinde nice yavrularımızı şehit veriyoruz. Ankara'da İstanbul'da bombalar patlıyor, Güneydoğumuzda nice şehirlerimiz adeta bir takım insanlar tarafından işgal edildi. Büyük zorluklardan geçiyoruz. Eli kalem tutacak nice çocuklarımız dağlara götürüldü ve orada adeta bir katillik eğitiminde geçtiler. Bütün bu süreçleri düşünerek aynı zamanda bizim birliğe ihtiyacımız var. Bizim o birlik ruhunu yeniden inşa etmeye ihtiyacımız var. Hep birlikte insanlığı yüceltmek için birlik olalım çağrısını aynı zamanda birbirimize yöneltmemiz lazım" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yapılacak olan etkinlikler hakkında ise şunları kaydetti:

“Yarın inşallah, Cuma namazını Sultanahmet Camii'nde milletimizle birlikte eda ettikten sonra, Ayasofya da her sene olduğu gibi Kutlu Doğum Haftamızın bir sanat boyutu var. Sergi açılışını yapacağız Sayın Başbakanımızın da teşrifleriyle ve katılımlarıyla. 9 Nisan günü Ankara'da Kutlu Doğum açılış programını yapacağız. 10 Nisan'da her sene olduğu gibi yurtdışındaki millet varlığımızla birlikte idrak ediyoruz.Daha önce bir sene Belçika'da, bir sene Danimarka'da, bir sene Almanya'da milletimizle beraber olduk. Bu sene Fransa'da Pazar günü millet varlığımızla ve bütün Müslüman kardeşlerimizle beraber olacağız. 17 Nisan 2016 Pazar günü farklı bir etkinlik yapılacak. İpsala'da bir sınır buluşması gerçekleştirilecek. Bulgaristan'da ve Yunanistan'da yaşayan Müslüman kardeşlerimiz ile birlikte Edirne'de İpsala'da hep birlikte buluşarak sevgili peygamberimiz doğumunu birlikte orada idrak etmiş olacağız. 

17 Nisan Pazar günü İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda yine aynı şekilde İstanbul'da bütün STK'larımızla birlikte, çok daha görkemli bir Kutlu Doğum gecesi düzenlemiş olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın katılımıyla. 22 Nisan 2016 Cuma günü Diyarbakır'da kutlu doğum programını icara etmiş olacağız"

DHA

Okunma Sayısı: 3303
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Muhammed Numan

    8.4.2016 07:47:30

    HOCAM HERKES BİR OLALIM DİYOR. ELİNDE kur'an ve Sünneti gösteriyor. gelin bir olalım diyor kendisini merkez bünye gösteriyor. ondan niza çıkıyor.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı