"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gözaltına alınan 5 polis adliyeye sevkedildi

30 Aralık 2014, Salı 11:47
Erzurum merkezli İstihbarat polislerine yönelik başlatılan ve usulsüz telefon dinlemeleriyle ilgili olarak dün gözaltına alınan polislerden 5'i adliyeye sevk edildi.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünde daha önce görev yapan 5 emniyet amiri dün akşam saatlerinde bulundukları ilerden getirilerek gözaltına alındı. Geceyi KOM Şube Müdürlüğünde geçiren emniyet amirleri, sabah sağlık kontrollerinin ardından Erzurum Adiyesi'ne getirildi. 

AV DİŞKESER: GÜNDEM DEĞİŞTİRMEK AMAÇLI BİR ALGI OPERASYONU

Adliye önünde konuşan polislerin avukatı Hakan Dişkeser, mahkeme kararıyla yapılan dinlemelerin Cumhuriyet Savcılığı tarafından anlaşılamamasının kendilerini üzdüğünü söyledi. Müvekkillerinin dün sabah 8'de mesai başında gözaltına alındığını, bu operasyonun tamamen gündem değiştirmek amaçlı bir algı operasyonu olduğunu ifade etti. 

Soruşturmaların mayıs ayında başlatıldığını aktaran Av. Dişkeser, "Halen görevde bulunan ve emniyet amiri olarak görev yapan müvekkillerim; Hurşit U. Kahramanmaraş'tan, Soysal A. Bolu'dan, Yücel Bilgiç Düzce'den, Aslan Kartal Ankara'dan ve Serkan D. İstanbul'dan dün akşam getirildi. Özellikle uçakla getirilenlere Erzurum Havalimanında uygulanan tavrın hiç hoş olmadığını söyleyebiliriz. Uzun bir süre soğukta bekletildikten sonra KOM şubeye götürüldüler. Sabah kontrollerinde de benzer muamele sergilendi. Bunları tutanak halinde savcıya ileteceğiz." dedi. 

'7 POLİS DÜN İFADELERİNİN ARDINDAN SERBEST BIRAKILDI'

Operasyon kapsamında Türkiye geneli dün toplam 21 kişinin gözaltına alındığını hatırlatan Av. Dişkeser, şöyle konuştu: "5 polisin haricinde Erzurum'da görevli 7 polis dün ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Başka illerde gözaltına alınan 7 polis, bulundukları illerin savcılıklarına ifade verip serbest bırakıldı. Bir polis resmi görevi nedeniyle Suudi Arabistan'ın Riyad şehrinde bulunurken, birine de adresine tebligat yapılamadığı için gözaltına alınamadı."

Okunma Sayısı: 1240
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı