"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gülen'in kardeşi kendini savunacak avukat bulamadı

17 Ekim 2016, Pazartesi 18:25
İzmir'in Gaziemir ilçesinde bir yakının evine düzenlenen operasyon sonucu yakalanan Fetullah Gülen'in kardeşi Kutbettin Gülen, İzmir Barosu'na kayıtlı CMK servisindeki 3 avukatın görevlendirmeyi kabul etmemesi nedeniyle, adliyeye sevk edilemedi.

Gözaltına alındıktan sonra Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'ne teslim edilen Kutbettin Gülen'in emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Bu sabah "Silahlı terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak" suçlamasıyla İzmir Adliyesi'ne sevk edilmesi beklenen Gülen, 16 gündür kendisini savunacak avukat bulunamaması üzerine, adliyeye götürülemedi.

İzmir Barosu'ndan alınan bilgiye göre, Gülen için adil yargılama ve şüpheliye avukat görevlendirme prosedürü gereği, baroya kayıtlı CMK servisindeki 3 avukatın da Gülen'i savunmayı kabul etmediği öğrenildi.

Gülen'in CMK görevlendirmesini kabul eden avukat bulunması durumunda, yarın adliyeye sevk edilebileceği bildirildi.

Gaziemir ilçesinde 2 Ekim'de yakalanan Kutbettin Gülen'in Gaziemir'de Kaynak Holding'e bağlı faaliyet gösteren Çağlayan Matbaası'na kayyım atanmasının ardından, burada çalışıyor göründüğü belirlenmiş ve ilişiği kesilmişti. Yapılan incelemede, Kutbettin Gülen'e, matbaada yönetici olarak bordro düzenlendiği ve yüksek maaş ödendiği tespit edilmişti.

İstanbul'da 2014 yılında Fetullah Gülen'e destek için akrabalarının yaptığı basın açıklamasına Kutbettin Gülen de katılmıştı.

AA

Okunma Sayısı: 3636
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • okkes

    18.10.2016 12:17:12

    gun gelecek gercekler ortaya cikacak allahin adeletinden kacilmaz bu yapilanlara goz yumanlarda yapilan zulumu gormeyenler alkislayanlar ya bu dunyada ya obur dunyada hesabini verecekler. olan masum insanlara oluyor suclu kim silahli teror orgutu ortalikda geziyor masum ogretmenler vatan sever milletin evladi imin inim inliyor

  • halit

    18.10.2016 00:37:29

    Ne almış,ne çalmış,kaç adam öldürmüş,eroinmi kaçırmış,birinin namusuna mı göz dikmiş,kaç illegal ihale almış.ülkenin sırlarını mı satmış.Yoksa sadece kaşının üstünde gözü mü varmış.Yada vicdanını kaybedenlerin gözleri de görmez mi olmuş

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı