"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Güneydoğu, Bediüzzaman’ın fikirleriyle kurtulur

01 Mart 2016, Salı 16:02
Gazeteci-Yazar Sadık Albayrak, Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğusu'ndaki birçok meselesinin Bediüzzaman'ın fikirleri ile kurtulacağına inandığını söyledi.

Albayrak, Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde düzenlediği "En uzun Şubat" konulu konferansta yaptığı konuşmada, 28 Şubat sürecinde okullarda ve belediyelerde Mehter Marşı'nın ve Mehteran takımlarının bile yasaklandığını, sürecin üzerinden 19 yıl geçtiğini söyledi.

Kendisinin daha eski günleri yaşadığını ve imam hatipte okuduğunu, 28 Şubat zihniyetinin bin 400 yıl önce başladığını dile getiren Albayrak, söz konusu süreçte bazı paşaların 28 Şubat sürecinin bin yıl süreceğini söylendiğini hatırlattı.

Albayrak, 28 Şubat zihniyetinin geçmişe ve dine düşman olduğunu söyleyerek, "Benim babam anlatırdı 'Trabzon sokaklarında Uzun Sokak'ta, Kemeraltı'nda vali, kadınların çarşaflarını yırtıyordu' diye ama bugün öyle bir nesil gelmiş ki Trabzon'da şaşarsın" diye konuştu.

Bu toplumda yeni doğan çocuğun kulağına ezan okunduğunu, kendisinin de aynısını yaptığını belirten Albayrak, 28 Şubat zihniyetinde olanların ise bu değerlerden uzak olduğunu dile getirdi.

Albayrak, kendisinin Hazreti İbrahim'in milletinden Hazreti Muhammed'in ümmetinden olduğunu vurgulayarak, İslam'da asabiyet olmadığını, Allah'ın dinini yaymak olduğunu söyledi.

Geçmişte aşağılananların çocuklarının güçlükler içinde azimle okudukları için bugün Türkiye'yi yönettiğini ifade eden Albayrak, bugünkü gençlerin de okuması gerektiğini vurguladı.

BİRÇOK MESELE BEDİÜZZAMAN'IN FİKİRLERİ İLE ÇÖZÜLÜR

Albayrak, 28 Şubat'ta en büyük problemin başörtüsü olduğunu belirterek, "En büyük problem neydi, başörtüsü ama maalesef 'orman bağırıyor, balta beni kesiyor kurtarın' ne demiş balta sapım senden de onun için. Şimbi bu rejime sap olan pislikler de var. Kimse kusura bakmasın. Ben nurcu değilim, fanatik bir adam değilim ama Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğusu'ndaki birçok meselesinin Bediüzzaman'ın fikirleri ile kurtulacağına inanan bir adamım. Bediüzzaman çok büyük bir insan" ifadesini kullandı.

Konferansı, TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Enes Eminoğlu, Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve gençler dinledi.

AA

Etiketler: sadık albayrak
Okunma Sayısı: 1784
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı