"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hakim tepki gösterdi: Ağlamaları geçelim

12 Haziran 2015, Cuma 10:56
Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu 3 sanığın yargılanmasına Tarsus Adliyesi Konferans Salonunda başlandı.

Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın katil zanlılarının yargılanacağı davanın ilk duruşması bugün Tarsus 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

Duruşmayı takip eden isimlerden Abdurrahman Uyan’ın Twitter hesabından paylaştığı bilgilere göre, sanıklar yoğun koruma altında duruşma salonuna getirilirken, birçok baro ve demokratik kitle örgütünü yanında Aile Bakanlığı da davaya müdahil olma talebinde bulundu.

Üç sanık da sabıkaları hakkında yalan söyledi

Yoklaması yapılan üç sanık da geçmiş sabıkalarına ilişkin beyanlarında mahkeme heyetine yalan söyledi. Hakim, hiç sabıkaları olmadığını beyan eden Suphi Altınddöken’in iki babası Necmettin Altındöken’in de bir sabıkasının olduğunu hatırlattı.

Diğer sanık Fatih Gökçe’nin ise bir sabıkası olduğunu söylemesine karşın iki sabıkası olduğu anlaşıldı.

Savcı indirim yapılmadan üst sınırdan ceza istedi

Duruşmada iddianamenin okunması tamamlandı. Savcı iddianamesinde Suphi Altındöken’in dört ayrı suçtan cezalandırılmasını, indirim yapılmamasını ve cezanın üst sınırdan verilmesini talep etti.

Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe’nin de ‘müşterek fail’ olarak nitelendirildiği iddianamede, iki sanık için de yine dört ayrı suçtan, indirim yapılamadan üst sınırdan ceza verilmesi istendi.

Sanık Suphi Altındöken’in savunması sırasında susup ağlamasına tepki gösteren hakim, “Ağlamaları geçelim” dedi.

Okunma Sayısı: 1936
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı