"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Haklarını almadan eylemi bitirmeyecekler

16 Mayıs 2015, Cumartesi 09:04
Bursa'da, ücretlerinin artırılması talebiyle iş bırakan Türk Otomobil Fabrikası A.Ş (TOFAŞ) çalışanları fabrika önünde eyleme başladı.

Bursa-Yalova karayolu 9. kilometrede faaliyet gösteren fabrikada, 4 bin 500 dolayında işçinin 16.00-24.00 vardiyası bitiminde tesislerin bahçesini terk etmemesiyle başlayan eyleme, diğer vardiyadaki işçiler de katıldı.

OYAK Renault fabrikasında çalışan işçilerin dün gece yarısından itibaren üretimin durmasına neden oldukları eylemin ardından kentte kurulu olan TOFAŞ fabrikasında da işçiler eyleme başladı. Fabrikada üretim, söz konusu vardiyanın eyleme başlamasıyla durdu. 

Fabrikanın içinde ve bahçesinde eylemlerini sürdüren işçiler, haklarını savunmadığını iddia ettikleri Türk-İş'e bağlı Türk Metal Sendikası'nın yöneticileri aleyhine sık sık slogan atarak, tepkilerini dile getirdi.

Eylemci işçilerden Faruk Akkuş, grup adına yaptığı açıklamada, 8 yıldır TOFAŞ'ta çalıştığını ve Türk Metal Sendikası'nın 4 kere sözleşmesini gördüğünü söyledi.

Bu sözleşmelerde sendikanın, işçilerin haklarını savunmadığını öne süren Akkuş, şöyle konuştu:

"En son başka bir firmayla yapılan toplu sözleşme sonucunda oradakilerle aramızda 500 lira gibi bir fark oluştu. Biz de bu farkın maaşlarımıza yansıtılması için eylem başlattık. 16.00'da başlayıp 24.00'te bitecek vardiya değişimi yapılmayarak iş bırakma eylemi başlatıldı. O saat itibariyle fabrikada üretim durdu. TOFAŞ'ta 4 bin 500 kişi çalışmaktayız. Bin 500 işçi fabrika içinde 3 bin işçi ise fabrika dışında eylemlerini sürdürmekte. Yaklaşık 3 bin 500 işçi Türk Metal Sendikası'ndan istifa etti. Bunu yalanlayabilirler ama elimizde istifa etiğimize dair evrakımız mevcuttur."

Eylemlerine devam edeceklerini belirten Akkuş, "İşveren bizi muhatap olarak görmüyor ve biz de muhatabımız olmayan bir iş yerinin hakkımızı vereceğinden şüpheliyiz. İşveren içimizde seçeceğimiz temsilcilerimizle bundan sonra muhatap olmak zorundadır. Bizi muhatap olarak görene ve aradaki fark ücreti verilene kadar bu eylemlerimiz devam edecektir. Bir sonuç alana kadar buradan bir yere ayrılmayarak yerde, çimlerde yatacağız ama hakkımızı alacağız" diye konuştu.

AA

Okunma Sayısı: 1211
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı