"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Han Şeyhun'da bir kısım muhalifler geri çekiliyor

20 Ağustos 2019, Salı 19:28
Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib vilayetinin güney kasabası Han Şeyhun'da, Suriye ordusunun yoğunlaşan kara ve hava operasyonlarının ardından muhalif örgütler bölgeden çekilmeye başladı.

Muhalifler, bölgede Suriye hükümeti güçleriyle günler süren yoğun çatışmaların ardından Han Şeyhun'dan çekildiklerini açıkladı.

Muhaliflerin, komşu Hama bölgesinde de ellerinde tututukları son bölgeyi kaybettikleri haberleri geliyor.

Bu bilgiler doğrulanırsa, Cumhurbaşkanı Beşar Esad ve hükümet güçlerinin ülkenin kuzeybatısında aylardır sürdürdükleri operasyonlarda en büyük kazanımlarını elde etmiş olacak.

Çatışmalarda şu ana dek yüzlerce sivil hayatını kaybederken, yüzbinlercesi evlerinden oldu.

Muhaliflere yakınlığıyla bilinen İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de, cihatçı muhaliflerin gece yarısı ve Salı sabahına karşı Han Şeyhun ve çevresinden geri çekildiklerini ve bölgenin Suriye ordusunun kontrolüne geçtiğini söyledi.

BBC Türkçe

Etiketler: Han Şeyhun, muhalif, Suriye
Okunma Sayısı: 1098
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı