"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hasta mahpuslar için vakit yok

03 Haziran 2020, Çarşamba 23:21
Türkiye genelinde cezaevlerinde 650’ye yakın ağır hasta mahpus bulunuyor.

Hasta mahpuslar, Covid-19 salgını nedeniyle risk altındalar. 24 yaşındaki Büşra Öztaş, pankreas kanseri babasının tahliye edilmesini istiyor. DW Türkç’nin haberine göre, Büşra, cezaevinde pankreas kanserine yakalanan, 49 yaşındaki gazeteci Mevlüt Öztaş’ın kızı. “Babama kemoterapi tedavisi uyguluyorlar. Bu nedenle bağışıklık sistemi iyice zayıfladı. Babamı kaybetmek istemiyorum” diyor Büşra. Zira Covid-19 salgını sebebiyle babası, en riskliler grubunda yer alıyor. Peki, normal şartlarda cezaevi dışında tedavisine devam edilmesi gereken Mevlüt Öztaş neden tahliye edilmiyor? İnsan Hakları Derneği Başkanı Öztürk Türkdoğan, çeşitli gerekçelerle hasta mahpusların tahliyelerinin engellendiğini söylüyor. Bu gerekçelerden en belirginiyse, Adlî Tıp Kurumu’nun kronik hastalık teşhisi koyarak, “cezaevinde kalabilir” raporu vermesi. Hasta mahpuslar bu raporlarla tahliye edilmiyor. Bir diğer gerekçe de ağırlaştırılmış müebbet ceza alanlara uygulanıyor. Bu grup, cezaya ara verilemeyeceği için infaz savcılıklarının engeline takılıyor. Hasta hükümlü yakınları Covid-19 salgınıyla birlikte daha da tedirgin. İHD’nin raporlarına göre cezaevlerinde maske, eldiven ve temizlik malzemeleri parayla satılıyor. Yemekler yetersiz. Bazı koğuşlardaki doluluk oranı limitin çok üzerinde. İnsan Hakları Derneği’ne göre Türkiye genelinde 650’si ağır, en az bin 605 hasta mahpus var.

Okunma Sayısı: 1663
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı