"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Helikopter kazasında şehit olan 17 asker anıldı

10 Kasım 2015, Salı 13:11
Siirt'in Pervari ilçesinde 3 yıl önce meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 17 asker törenle anıldı.

Pervari'de 10 Kasım 2012'de operasyona giden askerleri taşıyan helikopterin kayalıklara çarpması sonucu şehit olan askerler için İl Jandarma Komutanlığı'ndaki Dadaşlar Şehitler Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törende konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, şehit askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

"Yine böyle ülkemizin, bölgemizin önemli bir sorunu olan terörle mücadele kapsamında bir 10 Kasım günü askerlerimiz Pervari ilçesine intikalleri sırasında hava şartlarının olumsuzluğu nedeniyle helikopterin düşmesi sonucu şehit oldular" diyen Tutulmaz, şöyle devam etti:

"Bölge genelinde 30 yıldan bu yana terörle mücadele ediliyor. Son günlerde bunun farklı bir versiyonu ile karşı karşıyayız. 30 yıllık süreçte yüzlerce vatan evladı bu ülkenin huzuru ve güvenliği için can verdi. Bunlara hepimiz minnet borcu içerisindeyiz ancak şunu biliyoruz ki; bu ülkenin huzuru, güvenliği, gelişmesi fedakarlıklarla söz konusu olabilir. Tarihimizde de bunun örneklerini değişik dönemlerde görüyoruz. Bu değerli kardeşlerimiz milletimizin huzuru, asayişi ve güvenliği için canlarını feda ettiler. İnşallah ülkemizde benzer sıkıntılar bir daha yaşanmaz."

Tutulmaz, şehit askerlere Türk milleti adına teşekkürlerini sunduğunu dile getirerek, "Biz onlardan razıyız, Allah da onlardan razı olsun. Türk, Kürt, Alevi, Sünni tüm farklılıklarımızla inşallah bundan sonra bir bütün olarak huzur içerisinde yaşarız."

İl Müftüsü Faruk Arvas'ın okuduğu duaların ardından tören sona erdi.

Törene, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, İl Jandarma Komutanı Vekili Albay Necati Metin ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

AA

Okunma Sayısı: 1971
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı