"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Her köşe başında kesici suç aletleri satılıyor

02 Ocak 2015, Cuma 17:15
Batman’da son günlerde il dışından getirilen kesici aletler yaşları 12 ile 16 arasında değişen çocuklar tarafından satışa sunuluyor.

Kentin en işlek caddelerinden biri olan Turgut Özal Bulvarı’nda yol boyunca suç aletleri olan, bıçaklar, destekli ve bir çok suç aletini satan çocuklara rastlamak mümkün. Çocuklar bu aletleri Gaziantep, Şanlıurfa ve başka şehirlerden getiren toptancılardan satın aldıklarını belirtiyorlar. 

Suç aletlerini satan çocuklara günlük ortalama 10 ile 15 parça sattıklarını ve satışların iyi olduğunu vurguladılar.

Sattıkları aletlerin yasal olarak suç olduğunu bile bile satış yapan çocuklar satışların iyi olduğunu ifade ederek, bu aletlerin daha çok gençler tarafından tercih edildiğini kaydetti.

Özellikle yol boyunca gazetelerin üzerinde dizilimiş halde satışa sunulan bu suç aletleri zaman zaman vatandaşların da tepkisine neden oluyor. 

Çocukların sattıkları kesici suç aletleri zaman zaman emniyet mensupları tarafından toplansa da herhangi bir ceza uygulanmadığı için caydırıcı olmuyor. 

Kentin kenar mahallelerinde bir çok çocukta bu aletleri bulmak mümkün. Gençler bu aletleri ailelerinin bilgisi dışında taşıyorlar. Ve zaman zaman bu aletlerle suç işliyorlar. Bu aletler daha çok öğrenciler tarafından kullanılıyor. Bu kesici aletler satan çocuklar her gün belli saatlerde aynı yerde tezgah açarak satış yapıyorlar. Çocuklar bu aletlerin yanında başka malzemelerde satıp çevredeki insanlara tarafından dikkat çekmemeye çalışıyorlar. Ve bu kesici aletleri satan kişilerin yaşları ortalama olarak 14’tür. Vatandaşlara bu konu ile ilgili gerekli önlemlerin alınmasını istiyorlar. 

Okunma Sayısı: 3586
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı