"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hidayet Karaca'nın tutuklanmasına tepkiler sürüyor

19 Aralık 2014, Cuma 15:23
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, medyaya darbe operasyonu ile ilgili mahkemenin verdiği kararı değerlendirdi.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın serbest bırakılmasından mutluluk duyduklarını, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın tutuklanmasına ise üzüldüklerini dile getirdi. Sertel, Karaca’nın tutuklanmasını, “Biz bu filmi daha önce de görmüştük. Son derece yanlış.” diye değerlendirdi.

Sertel, Karaca’nın terör örgütü kurmak ve yönetmek iddiasıyla tutuklandığını hatırlatarak, “Terör örgütü yöneticiliği; bu filmi daha önce seyrettik, yani Tuncay Özkan ağırlaştırılmış müebbet aldı. Mustafa Balbay 35 yıl aldı. Birçok insan, iki üç kez ağırlaştırılmış müebbet aldı. Silahlı terör örgütü dediler, bir sürü şey söylediler. Baktılar ki sonunda, ‘Ya bu kumpasmış.’ dediler ama insanlara, cezaevlerine geçirdikleri süreyi geri veremediler. 5, 6, 7 yıl içeride yatanlar oldu. Şimdi ben Hidayet Karaca’nın böyle silahlı terör örgütü üyesi ya da başka bir suçlama, hiçbiri bana inandırıcı gelmiyor. Hangi eylemi yapmış, hangi silahları kullanmış, silahlar neredeymiş, kimden almış, bunların kanıtlanması lazım. Gazetecinin tek silahı var, o da kalemidir. Doğru bulmuyorum. Hidayet Karaca eğer öyle bir silahlı terör örgütü üyesi olsaydı ülkede asla durmazdı, hemen terkeder giderdi, oysa kendi ayaklarıyla gitti.” dedi.

Okunma Sayısı: 3016
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • refik

    19.12.2014 15:31:51

    Kendi suç ortakları olay çıkarıyor. CHP bile Gülen ve camiası hakkında sözlerinden döndü. Gürsel Tekin "CHP karanlık odaklarla işbirliği yapmaz" diyor. Siz CHP için kapı kapı dolaşıp oy toplayın. Birileri yalnız kalmışsa bugün geçmişine baksın ne yapmış ta ademle malül olmuş.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı