"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hrant'ın Arkadaşları: Devlet cinayetin işleneceğini biliyordu

22 Aralık 2015, Salı 11:39
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili davanın Yargıtay'ın bozma kararından sonraki 7. duruşması öncesi adliye önünde toplanan "Hrant'ın Arkadaşları" adlı grup basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklamayı okuyan gazeteci Hayko Bağdat, “Kamu görevlileri hakkında hazırlanan iddianame, ürpertici gerçeği gözler önüne sermiştir. O zamanki devlet yapısının neredeyle tamamı bu cinayetin işleneceğini biliyordu, kıllarını kıpırdatmadılar. Dolayısıyla devlet, 8 yıl sonra dediğimiz yere gelmiştir” dedi.

“HEPİMİZ HRANT’IZ HEPİMİZ TAHİR ELÇİ’YİZ”

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın karşısındaki alanda duruşma öncesi toplanan aralarında HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan’ın da aralarında bulunduğu grup, "Hepimiz Hrantız, hepimiz Ermeniyiz" şeklinde pankart açıp, “Biz bitti demeden bu dava bitmez”, ”Hepimiz Hrant’ız hepimiz Tahir Elçi’yiz”, ”Öldür diyenler yargılansın” şeklinde sloganlar attı.

“DEVLET, 8 YIL SONRA DEDİĞİMİZ YERE GELMİŞTİR”

Yapılan konuşmanın ardından grup adına açıklamayı yapap gazeteci  şunları söyledi:

“Hrant Dink cinayetine şu ya da bu sebeple bulaşmış kamu görevlileri hakkında hazırlanan iddianame, ürpertici gerçeği yeniden gözler önüne sermiştir. O zamanki devlet yapısının neredeyse tamamı bu cinayetin işleneceğini biliyordu, kıllarını kıpırdartmadılar. Dolayısıyla devlet, 8 yıl sonra dediğimiz yere gelmiştir. Elbette hiçbir şey tamamlanmış deği. Daha yolun başındayız. Hatta şunu söyleyebiliriz ki, dava daha yeni başlıyor. Evet bu iddianame cinayetle ilgili tüm kamu görevlilerini kapsamıyor. Ve daha önemlisi Hrant Dink’i hedef haline getiren, onu bu ülkede yaşayamaz hale getiren yapı da henüz yargının alanına girmiş değil. Ancak şurası bir gerçek ki, mahkeme tarafından kabul edilen son iddianame devletin bu cinayetteki rolünün açığa çıkması için önemli bir aşamadır, bir imkandır. Bu imkan sonuna kadar kullanılmalı, sorumlular yargı önünde hesap vermelidir.”

TAHİR ELÇİ CİNAYETİNDE DE AYNI SENARYO YAŞANMASIN

Açıklamasında, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine de değinen Bağdat, “Tam da bugünlerde aynı Hrant Dink gibi barış için çırpınan bir güvercin, yani Tahir Elçi, o karanlıktan yararlanan güçlerce aramızdan alınmıştır. Hrant Dink cinayetinde tetiğin arkasında olanların yargı önüne çıkma aşamasına gelinmesi için 8 yıl bekledik. Tahir Elçi cinayetinde de aynı senaryonun yaşanmaması için buradan çağrıda bulunuyoruz.” şeklinde konuştu.

DHA

Okunma Sayısı: 2402
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı