"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

HSYK: Şu anda ihtiyaç yok

07 Eylül 2016, Çarşamba 16:15
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz, İstanbul, Ankara ve İzmir’de darbe girişiminde yer alan kişilerin yargılanması için ‘darbe mahkemeleri’ kurulacağına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını, şu anda böyle bir ihtiyaç olmadığını söyledi.

İhtiyaç halinde yeni kurulacak mahkemelere, yine ihtiyaca göre yetkilendirme yapılacağını söyleyen Yılmaz, “Ancak ‘Yeni darbe mahkemeleri geliyor’ şeklinde bir algı yanlış. Yeni darbe mahkemeleri gelmiyor. Darbe mahkemeleri adı altında özel yetkilerle donatılmış bir mahkeme kurma hazırlığımız yok, bu mahkemelere şu an ihtiyaç da yok ama açılacak dâvâ sayısı çok fazla olur, mahkemelerin kapasitesi üzerinde iş gelirse yeni ağır ceza mahkemeleri kurularak, 12 Şubat 2015’teki ağır ceza mahkemelerindeki ihtisaslaşmaya yönelik karar gereği yetkilendirme yapılır” şeklinde konuştu. 

AA

Okunma Sayısı: 1690
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı