"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Hukuk siyasetten üstündür’

07 Temmuz 2017, Cuma
Gazeteci yazar Taha Akyol, ‘Adaleti yönetmek’ başlıklı dünkü yazısında hukukun siyasetten üstün olduğunu yazdı.

Akyol’un yazısında yer alan ilgili bölüm şöyle; “Hukuk siyasetten HSK üyelikleri için benim 2010 yılından beri savunduğum model, üyelerin “kıdem, kariyer, liyakat” gibi objektif kıstaslara göre belirlenmesidir. İktidar ise adalete siyasî gözle bakıyor. Bugünkü HSK üyelikleri için aday ayıklamasını da Meclis Komisyonu yani iktidar bloku yaptı. Bu ayıklamayı hangi “kıstaslar”a göre yapacağını bir tüzük halinde kamuoyuna açıklamaları için “açık çağrı” yazmıştım. (4 Mayıs) Fakat hiçbir “kıstas” ortaya koymadılar. Temel kıstas “siyasî” olmasaydı, kıdem, liyakat falan diye açıklamalar yapmazlar mıydı? Yargıyı “bizden yana” hale getirmek her devirde bir süre siyasî kazanç sanılır, fakat zamanla ülkede büyük tedirginliklere yol açar; ülke itibar kaybeder. Hukukçu için de onurlu yol, hukuku siyasetten üstün tutmaktır. Siyaset için doğru yol, adaletin siyasetten üstün olduğunu kabul etmek, yeni bir anayasayla bunu gerçekleştirmektir.”

Etiketler: taha akyol
Okunma Sayısı: 3199
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı