"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hukuka güven zayıfladıkça ekonomi de zayıflıyor

21 Mayıs 2022, Cumartesi
DÜNYA gazetesi ve Daha İyi Yargı Derneği işbirliğiyle düzenlenen “Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları” toplantısı gerçekleştirildi.

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, hukuk ve güven zayıfladıkça ithalat yapan ülkelerin Türkiye’ye bakış açılarının değiştiğini belirterek, “Değerli düşünürlerin de söylediği gibi, bir ülkenin ayakta kalması 3 temel başlığa bağlıdır. Eğitim, üretim ve hukuk. Biz üretimde direniyoruz. Yatırımcı, güven sorunu yüzünden yatırım yapmaktan uzaklaşıyor. İş hayatı, hukuk hayatı, eğitim hayatı ayrı gibi yaşansa da fotoğrafın büyüğüne baktığımızda huzur, mutluluk, barış, sevgi ve kalkınma o bütünün içerisindedir. Bunları birbirinden ayıramayız. Bu taraftan baktığımda hukuk bizi çok yaralamıştır diye düşünüyorum” dedi.

Adaleti tecelli ettirmek zorunda

DÜNYA Gazetesi Üst Yöneticisi Hakan Güldağ, Türkiye’nin lig atlayarak arzulanan seviyeye çıkmasının ancak hukukun üstünlüğüyle olacağını söyledi. Türkiye’deki demokrasiyi “orta seviye” olarak tanımlayan Daha İyi Yargı Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Gün, bu durumun yıllardır orta gelir seviyesini aşamamaya neden olduğunu belirterek şöyle dedi: “Türkiye; yargıyı A’dan Z’ye reforme etmek, kaliteli hizmet verir, şeffaf, hesap verir ve hukukun üstünlüğüne en yüksek derecede riayet eder, tam bağımsızlığını hak eder ve koruyabilir bir yapıya kavuşturmak ve hukukun üstünlüğü ile kusursuz adaleti tecelli ettirebilir hale getirmek zorundadır.”

 

Okunma Sayısı: 742
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • S.topuz

    21.5.2022 06:38:46

    Her şeyin başı ADALET. ADALET olmayan yerde OT bile bitmezmiş. Şimdi görüp anlayabildinizmi, bizim Hukumete içerde ve bilhassa dışarda niye hiç kimsenin zerre kadar GÜVENEMEDİĞİNİN SEBEPLERİNDEN birini ve en ÖNEMLİSİNİ?! Hukuğu doğru işlemeyen, veya Siyaset baskısı ve KORKUSUYLA ADALET nasıl tecelli edebilir ki? Bir de MİLİLİKDEN nara atıyorlar. Yazık, hemde çok yazık. GÜZEL ÜLKEMİZİN İTİBARl zayi oluyor. Ve ÜLKE hızlı bir şekilde, SİYASİ ve EKONOMIK UÇURUMUN EŞİĞİNDE! Ey SİYASİLER UYANIN ARTIK BU GAFLET UYKUSUNDAN DA, ne yapacaksanız bir an evvel yapın. GÜVEN TAZELEYİN! SEÇİMSE SEÇİM, GEÇİMSE GEÇİM, SEÇİM DE SEÇİM,hem de ÂCİL SEÇİMMMM.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı