"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hukukta bir çifte standart daha

27 Nisan 2018, Cuma 21:15
KHK’yla Marmara Üniversitesi’nden ihraç edilen Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu hakkında ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ bildirisini imzaladığı gerekçesiyle yedi yıl altı aya kadar hapis cezası talep edildi.

Anayasa profesörü için İstanbul 36’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ikinci duruşması görüldü. Duruşmaya Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ile avukatları Metin İriz ve Arzu Becerik katıldı. Avukatlar, bazı delillerin hukuka aykırı olduğunu belirterek bunları çıkarılmasını istedi. Savunma yapan Kaboğlu, avukatlarının belgelerin dosyadan çıkarılması talebine katıldığını belirterek dava konusu metne rıza gösterenlerin KHK’yla işten çıkarılma, gözaltına alınma, istifa ettirilme ve tutuklanma gibi 10 ayrı yaptırıma maruz kaldığını söyledi. Diken’in haberine göre, metne imza attığı halde hiçbir yaptırıma tabi tutulmayanların da bulunduğunu belirten Kaboğlu şunları kaydetti; “Yaptırıma rıza gösteren bir kişi ödüllendirildi. Hükümet tarafından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi yargıçlığına aday gösterildi. Şahsım ise yaptırıma tabi tutulmuştur. KHK’yla işimden atıldım ve mahkemede yargılanıyorum. Pasaportuma el konduğu için yurtdışındaki üniversitelerde ders veremiyorum. Dünya çapında yaptırıma tabi tutulmuş oluyorum. Adil yargılanma hakkı kapsamında değerlendirilme yapılmalı.” Esas hakkındaki mütalâasını açıklayan savcı, profesörün ‘PKK silâhlı terör örgütünün şiddet ihtiva eden yöntemlerini meşrû gösterecek şekilde propagandasını yaptığını’ öne sürdü.

Etiketler: ibrahim kaboğlu
Okunma Sayısı: 2899
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı