"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İdil'deki operasyonların bilançosu açıklandı

31 Mart 2016, Perşembe 15:41
Şırnak Valisi Ali İhsan Su, İdil İlçesi'nde 16 Şubat tarihinde uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağının bugün saat 04.30 itibariyle kaldırıldığını; yasağın ikinci bir duyuruya kadar 21.30- 04.30 saatleri arasında devam edeceğini açıkladı.

İdil'de yasağın uygulandığı süre içerisinde temizlenen çukur ve barikatlar ile imha edilen patlayıcılar hakkında bilgi veren Vali Su, yasağın kaldırılmasına rağmen vatandaşların ilçeye alınmadığı yönündeki haberleri de yalanladı.

İdil ile Dirsekli Köyü'nde bu sabah saatlerinden itibaren yasağın kaldırılmasıyla ilgili, Vali Ali İhsan Su imzasıyla yapılan açıklamada, çatışmalar sırasındaki bilanço ve istatistiki biligilere yer verildi.

YASAK, 21.30 İLE 04.30 SAATLERİ ARASINDA DEVAM EDİYOR

Sokağa çıkma yasağının gündüz saat 04.30 ile 21.30 arası kaldırıldığı belirtilen açıklamada, "İlimizin İdil ilçesi ve Dirsekli Köyü'nde kamu düzeninin sağlanması, bölgede faaliyet gösteren PKK/KCK terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, patlayıcı ile tuzaklanmış çukur ve barikatların kaldırılarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağı; 31/03/2016 Perşembe günü itibari ile her gün sabah saat 04.30 ile akşam saat 21.30 arasında kaldırılmıştır. Sokağa çıkma yasağı süresince yürütülen operasyonlar başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Basın yayın organlarında da süreç içinde yer aldığı gibi çok sayıda Kalaşnikof marka silah, pompalı tüfek, tabanca, roketatar, el bombası, el yapımı patlayıcılarla çok miktarda mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirilmiş, çok sayıda bölücü terör örgütü mensubu da etkisiz hale getirilmiştir. Yapılan bu operasyonda 208 barikat, 72 çukur, 462 el yapımı kuvvetli patlayıcı bertaraf edilmiştir. Sokağa çıkma yasağı sürecinde vatandaşlarımızın sağlık, gıda, ilaç vb. ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli tedbirler alınmış ve herhangi bir sorun yaşanmamıştır" denildi.

VALİ SU'DAN HALKA TEŞEKKÜR

Operasyonlar sırasında güvenlik güçlerine destek veren vatandaşlara teşekür eden Vali Su, yazılı açıklamada, "Vatandaşlarımızın evleri, kapı ve duvarları kırılarak işgal edilmiş bahçe, oda, mutfak, dolap, tencere demeden bir çok yerleri patlayıcılarla tuzaklanarak en temel insanlık hakkı olan, başta yaşam hakkı olmak üzere özgürlük, sağlık, mülkiyet gibi vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine bölücü terör örgütü mensuplarınca vahşice ve kalleşçe saldırılmış ve asker polis, kadın erkek, yaşlı genç çocuk demeden hayatlarına kastedilmiştir. Bu saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve şehit olan güvenlik kuvvetlerimize Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Yapılan başarılı operasyon sonucu Silopi ve Cizre ilçelerimizde olduğu gibi İdil İlçemizde de kamu düzeni tesis edilmiş, barikatlar ve çukurlar bertaraf edilmiş teröristler etkisiz hale getirilmiş ve vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerini rahatça kullanacağı huzur ortamı sağlanmıştır. Bütün bu süreçte üstün bir sabır ve anlayış gösteren ve güvenlik kuvvetlerimize destek veren değerli vatandaşlarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelere yer verildi.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Terörden etkilenen vatandaşların her türlü ihtiyacının karşılanması için başlatılan çalışmaların devam ettiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Hükümetimizin demokratikleşme ile eş zamanlı olarak yatırım, üretim ve istihdama yönelik çalışmaları ve terörden etkilenen vatandaşlarımızın ekonomik ve sosyal rehabilitasyonuna dönük çalışmaları ilimizde de kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu çerçevede Vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için Silopi ve Cizrede de olduğu gibi burada da her türlü tedbir alınacaktır. Ayrıca vatandaşlarımızın terör sebebiyle oluşan zararlarının karşılanması için hasar tespit çalışmaları başlayacak olup vatandaşlarımızın görevlilerimize yardımcı olmasını istiyorum. Yine bu çerçevede Cizre ve Silopi ilçelerimizde olduğu gibi İdil ilçemizde de toplum yararına çalışma projesi kapsamında mağdur olan vatandaşlarımıza iş imkanı sunularak hem vatandaşımızın bir gelire kavuşması hem de İdil'de ekonomik bir canlanmanın gerçekleşmesi sağlanacaktır. Yine bu süreçte evlerini bırakarak yakınlarının yanına giden vatandaşlarımızın geri döndüklerin de özellikle dikkatli olmalarını; şüpheli kablo, patlayıcı düzenekleri vb. materyalleri görmeleri durumunda dokunmadan güvenlik kuvvetlerimize bilgi vermelerini özellikle rica ediyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz ve her zaman olduğu gibi vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden, kamu düzenini bozan, birliğimize ve kardeşliğimize kast eden her türlü faaliyetlerin üzerine hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde kararlılıkla gitmeye devam edeceğiz. Bir kez daha tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

HABERLERE YALANLAMA

Valilikten yapılan başka bir yazılı açıklamada ise, bazı internet sitelerinde yasağın kaldırılmasına rağmen halkın ilçeye alınmadığı yönündeki haberlerin gerçeyi yansıtmadığı belirtilerek, "Bazı basın yayın organlarında İdil ilçemizde sokağa çıkma yasağı kalkmış olmasına rağmen, vatandaşlarımızın ilçeye girişlerine izin verilmediği yönünde çıkan haberlerin tamamı asılsız ve gerçek dışıdır. Bugün sabah saat 04.30'dan itibaren vatandaşlarımız ilçeye girmeye başlamıştır. Vatandaşlarımızın kendi can ve mal güvenliği açısından girişler kontrollü bir şekilde sağlanmaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

SOKAĞA DÖŞENMİŞ PATLAYICI İMHA EDİLDİ

Yasağın kalktığı İdil İlçesi Turgut Özal Mahallesi'nde bir sokağa PKK'lılar tarafından döşenen el yapımı patlayıcı, güvenlik güçleri tarafından bulunarak kontrollü bir şekilde imha edildi. Patlama sırasında sokakta büyük bir çukur oluşurken, evlerine gitmeye çalışan vatandaşlar oluşan çukuru merakla inceledi.

DHA

Okunma Sayısı: 1283
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı