"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İmamoğlu'ndan seçim değerlendirmesi

03 Nisan 2019, Çarşamba 22:34
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmamoğlu, "Geçersiz oyların, yüzde 1 ile 2 arasında bir kriterde artı-eksi değerler oluşuyor. Günün sonunda neticeye tesir edecek bir değere sahip değil." dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "Geçersiz oyların, yüzde 1 ile 2 arasında bir kriterde artı-eksi değerler oluşuyor. Günün sonunda neticeye tesir edecek bir değere sahip değil. Bu çok net önümüzde." dedi.

"Kazandığınızı o gece ilk açıklayan sizsiniz"

"Kabine üyeleriyle, sayın bakanlarla siz niye toplantı yaparsınız?" diye soran İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Artık biz eşit koşullardayız. Geçmişte bu ülkeye hizmetler yapmış olabilirsiniz ama bitti hatırlatırım size. Benim istirhamım, lütfen yetkilerinizi kullanırken dikkatli olunuz. Bu ülkenin sinirlerini bozmak benim işim değil. Başka sinir bozucu bir şey daha söyleyeyim mi? Genel başkan yardımcısı 'Bu ülkenin en şaibeli seçimi' diye bu seçimi tanımlayabiliyor. Ne acı. Bunu biz desek, 'muhalefet dedi' derler. Bir iktidarın üyesinin bunu söylemesi kadar trajikomik bir şey herhalde olamaz. Onun için niçin tek bir cümle bununla ilgili kurmadınız Sayın Yıldırım? Ben Sayın Yıldırım'ın bu konulara dikkatini çevirmesini ve özellikle bu hususlarla ilgili açıklama yapmasını bekliyorum."

İmamoğlu, "Takmışlar 'kendini belediye başkanı diye tanımladı' ve bu sürece dair yorumlar yapıyorlar. Sayın Yıldırım çok özür diliyorum ama 3 bin oyla kazandığınızı topluma o gece ilk açıklayan sizsiniz. Biz sabırla ters giden bilgi alma sürecimizin düzelmesi için bekledik. Burada tek tek evraklar üzerinden açıklamalarımızı yaptık." değerlendirmesinde bulundu.

İmamoğlu, "Ama siz Büyükşehir Belediyesinin tüm mecralarını, üst geçitler, binaların tamamına afiş astınız ve bugün diyorsunuz ki '25 belediye kazandık, 25 belediyeyi kutlayamaz mıyız?' Sizi uyarıyorum; kutlamayı yaptıysanız o 25 belediye başkanı ki onlarla ben çalışacağım artık, o kardeşlerim, o arkadaşlarım, o sevgili başkanlarımıza haksızlık yaptınız çünkü her ilçeye keşke sizin değil de onun fotoğrafını assaydınız." diye konuştu.

"Süreç bellidir, ortadadır"

İmamoğlu, "Ama lütfen süreci toparlayınız artık. Süreç bellidir, ortadadır. Biz demiyoruz ki bizi de 2014'te itirazlar sürerken 30 bin oy farkla Ankara'daki adayın başkanlığının kesinleştiği gibi pat diye açıklayın demiyoruz. Sayımlar, hiçbir şeyde karşılığı olmayacak sayımlar. Somut olan her itiraz hakkına saygı duyarız. Bizim de var. Biz asla itirazlara karşı gelmedik ama soyut itirazlar doğru değildir."

"Dünya bizi izliyor, demokrasi adına hızlı hareket edelim, bu karar netleşsin" derken başka şeylerin algılandığını, orada, burada tebrikler aldığının konuşulduğunu aktaran İmamoğlu, "Benim tek duyduğum tebrik ki doğaldır, Türkiye'de birinci parti çıkmıştır, Sayın Cumhurbaşkanına gelen tebrikler dünyanın farklı ülkelerinden. Bana gelen bir tebrik yok ama seçildikten sonra dünyanın her kentinden tebrik alacağımı da şimdiden duyuyor gibiyim." dedi.

"Neticeye tesir edecek bir değere sahip değil"

Bir gazetecinin oyların sayımının devam ettiği ilçelerdeki sonuca ilişkin sorusu üzerine İmamoğlu, her ilçedeki sayımla ilgili anlık raporları aldıklarını belirtti.

İmamoğlu, "Birbirine çok yakın değerler çıkıyor. Bize 10 çıkıyor, karşı tarafa 7 çıkıyor ya da karşı tarafa 25 çıkıyor bize 10 çıkıyor. Geçersiz oyların, yüzde 1 ile 2 arasında bir kriterde artı-eksi değerler oluşuyor. Günün sonunda neticeye tesir edecek bir değere sahip değil. Bu çok net önümüzde. Bilgileri takip ediyoruz, simülasyonunu da yapıyoruz. Zaten birçoğu YSK'nın sayfasına da giriliyor." diye konuştu.

"Seçimin iptal edilip yeni bir tarih verilmesi konusunda tutumunuz ne olur?" sorusu üzerine İmamoğlu, "Öyle bir gündemi düşünmüyorum bile. Zihnimde öyle bir şey yok. Burası İstanbul, 16 milyon. 82 milyonluk Türkiye'nin 145 yıllık demokrasi tarihi var. Dolayısıyla böyle bir gündemi zihnimin zerre kadar köşesinde bile tutmuyorum." dedi.

AA

Okunma Sayısı: 3467
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı