"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İş bırakan işçilere Türkiye'nin dört bir yanından destek yağıyor

16 Mayıs 2015, Cumartesi 16:00
Bursa’da otomotiv devleri Renault ve Tofaş ile yedek parça üreticisi Coşkunöz’de zam talebiyle iş bırakarak üretimi durduran işçiler, sosyal alemde açtıkları sayfalarla Türkiye’nin dört bir yanından destek buluyor.

Twitter ve facebook’u etkin kullanan işçiler, özellikle facebook’ta ‘metaliscileribirligi’ sayfasından an be an gelişmeleri aktarıyor. Hangi fabrikada eylem başladı, hangi aşamada, nereye destek gerekiyor, neredeki işçilerin gıdaya ihtiyacı var, facebook sayfasından paylaşan işçiler, ilginç fotoğraflarla da durumlarını ortaya koyuyor. Paylaşılan fotoğraflarda, çimlerin üzerinde yatan, ilginç pankartlar yazan, çimenler üzerinde namaz kılan insanlar ile iç çamaşırı dağıtımı gibi faaliyetlerin dikkat çekiyor. 

İşçilere farklı illerden de destek mesajları geliyor. Sayfaya yorum yapan bir işçi, “Ford Otosan Kocaeli yan sanayide yaşanan aksaklıklar nedeniyle akşam ve geceki mesai iptal, dayan Coşkunöz” yazarken, bir başka işçinin ise, “Kocaeli Yeniköy fabrikası öğle yemeği yemedi, katılan arkadaşlara selam olsun” yazdığı görülüyor.

Okunma Sayısı: 928
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı