"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İşçilerden 'eyleme devam' kararı

18 Mayıs 2015, Pazartesi 13:12
Bursa'da, Türk Otomobil Fabrikası AŞ (TOFAŞ) ve OYAK Renault işçilerinin, ücretlerinin artırılması talebiyle başlattığı iş bırakma eylemleri sürüyor.

TOFAŞ'a ait fabrikanın önünde eylem yapan işçilerin aralarından seçtiği temsilciler, ikinci kez firma yetkilileriyle görüştü.

Daha sonra arkadaşlarına bilgi veren temsilcilerden İbrahim Gürlek, yetkililerle görüşmelerinden beklentilerini karşılayacak bir sonuç çıkmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Yetkililer, yarın sabah işe başlamamız şartıyla hiç kimsenin işten çıkarılmayacağını, maaşlarımızın da aynı şekilde olacağını söyleyerek, işe dönmemizi istedi. Biz de sizlerle yapacağımız görüşmeler sonucu kendilerine cevap vereceğimizi söyledik. İşverenle hiçbir problemimiz yok, sorunumuz sendika yöneticileriyle. Sakin olun, beklemeye devam edelim. Kendi adımıza olumlu sonuç alıncaya kadar beklemeye devam edeceğiz."

Firma yetkililerinin teklifini tartışan işçiler, eylemi sürdürmeye karar verdi.

OYAK Renault'ya ait fabrikanın önünde de iş bırakma eylemi sürüyor. İşçiler, OYAK Renault çalışanı olmayan, basın mensupları dahil hiç kimseyi eylem yaptıkları alana almıyor.

 

AA

Okunma Sayısı: 1471
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı