"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İşçinin emeğini sömürmeyin

17 Ağustos 2018, Cuma 23:16
İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, Mevsimlik işçilerin yaşadıkları sorunlara ilişkin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’un cevaplaması istemiyle Meclis’e bir soru önergesi verdi.

Ülkemizde yaşanan mevsimlik işçi dramlarının her geçen yıl artarak devam ettiğini söyleyen Emecan, bu işçilerimiz insani yaşam koşulları, çeşitli nedenlerle maruz kaldıkları saldırılar, sağlığa erişim, emek sömürüsü ve sosyal güvenceleri açısından değerlendirildiğinde, Bakanlığı daha kapsamlı ve ciddî çalışmalar yaparak yeni politikalar geliştirmesi gerektiği ortada olduğunu söyledi. İşçilerin yaşadıkları sorunların en ağırını ise bu ailelerin çocukları yaşadığına dikkat çeken Emecan, “ Yıllardan beri onlarca işçimizi ve çocuklarını ulaşım kazalarında kaybettiğimiz gibi eğitimleri aksayan, aileleri ve kendileri çalıştığı için okullarına gidemeyen çocuklarımızın sayısının oldukça fazla olduğu da hepimizin bildiği bir gerçektir” dedi. 

Ankara - Fatih Karagöz

Okunma Sayısı: 1096
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı