"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

IŞİD’çilere tahliye: Göz göre göre tahliye etmişler!

12 Ağustos 2016, Cuma
Ankara katliamının ardından gözaltına alınan bazı şüphelilerin, dava dosyasında Suriye’deki IŞİD saflarında faaliyet gösterdikleri bilgisi yer almasına rağmen adlÎ kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

10 Ekim’de siyasî partilerin, sivil toplum örgütü ve sendikanın destek verdiği ‘Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ için Ankara’ya giden binlerce insanın toplandığı Ankara Tren Garı kavşağında üç saniye arayla iki şiddetli patlama meydana gelmiş, 102 kişi vefat etmişti.

Katliâm zanlılarından Ömer Hattab kod isimli Mehmedin Baraç, Mücahit Atlı, Samet Berdibek, Ahmet Arif Dağ ve Cihat Yılmaz Bingöl’de yakalanarak gözaltına alınmış, Mart ayında ise adlî kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Dâvâ dosyasında bu isimlerin illegal yollardan Suriye’ye giriş çıkış yaparak IŞİD bünyesinde faaliyet yürüttüğü bilgisi yer aldı. Dâvâ dosyasında aynı isimlerin Suriye’deki çatışma bölgeleriyle irtibatlı kişilerle temas halinde olduğu ve Suriye’ye gitmek isteyenlere yardımcı olduğu tesbitleri de yer aldı.

IŞİD’e eleman toplamışlar

Mahkemenin tutuklamak için ikna edici bulmadığı deliller arasında, serbest bırakıldıktan sonra ‘Ankara katliâmıyla ilişkisinin olduğu ortaya çıkan Baraç’ın Kilis’ten Suriye’ye geçerek IŞİD saflarında dört ay faaliyet gösterdiği ve IŞİD’e eleman kazandırdığı belirtildi. Baraç’ın telefon kayıtlarında da örgütün önemli isimleriyle yapılan görüşmelere yer verildi.

Etiketler: ankara garı, patlama, ışid
Okunma Sayısı: 3615
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı