"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İslâm âlemine silâh değil, Hutbe-i Şamiye verilmeliydi

14 Aralık 2015, Pazartesi 11:00
Bediüzzaman Beşlemesi ve Nur Hareketi serisi kitaplarıyla tanınan İslam Yaşar, İzmir’de verdiği seminerde “İslam alemine silah değil ‘Hutbe-i Şamiye’ verilmeliydi” dedi.

Bediüzzaman Beşlemesi ve Nur Hareketi serisi kitaplarıyla tanınan Yazar İslâm Yaşar, İzmir’de verdiği “İttihad-ı İslâm ve Şahs-ı Manevî” konulu seminerde “İslâm âlemine silâh değil Hutbe-i Şamiye verilmeliydi” dedi. Konuşmasının bir bölümünü İttihad-ı İslâm kavramına ayıran İslâm Yaşar, İttihad-ı İslâm dâvâsının Asr-ı Saadetten beri var olageldiğini vurguladı.

Bediüzzaman Said Nursî’nin Eski Said döneminde takip ettiği önemli düşüncelerin başında da İttihad-ı İslâm’ın geldiğini belirten Yaşar, şunları söyledi; “Bediüzzaman; ‘Mariz bir asrın, hasta bir unsurun, alil bir uzvun reçetesi İttiba-i Kur’ân’dır” der bir sözünde. Adeta kendisi bir doktor gibi hastalığı teşhis eder. Rüyada bir hitabeyle kendisi daha sonra ‘Helâket ve Felâket Asrının Adamı’ sıfatını alır ve  Kur’ân’a ittiba edildiği takdirde ittihad-ı İslâm gerçekleşeceğini müjdeler. Öte yandan Üstad,  ‘Azametli bahtsız bir kıt’anın, şanlı talisiz bir devletin değerli sahipsiz bir kavmin reçetesi ittihat-ı İslâmdır’ diyor. İttihad-ı İslâm bir bakıma meşveret ve şûrânın neticesinde gerçekleşecek bir düşüncedir. İslâm âleminin bütün hastalıklarının teşhisi ve tedavisi Hutbe-i Şamiye’dedir. Üstad orada, ‘Bu zamanın en büyük farz vazifesi ittihad-ı İslâm’dır’ der.”

İSLÂM’IN EN YÜKSEK GÜR SADÂSI RİSALE-İ NUR’DUR

Konuşmasının diğer bölümünde  ise şahs-ı manevî kavramı üzerinde duran İslâm Yaşar, Şahs-ı Manevinin, ittihad-ı İslâm bahsinin mütemmimi mahiyetinde olduğunu söyledi.

“Asrın başlarında iki şahs-ı manevinin mücadelesi başlar” diyen Yaşar sözlerine şöyle devam etti: “Bunlardan birincisi insî bir şeytan gibi dalâleti terviç eden bir şahs-ı manevi, ikincisi de Risale-i Nur’un şahs-ı manevisidir. Rüyada Bir Hitabe’de Üstad Hazretlerine ‘senin de reyin var’ diyorlar. Üstad Hazretleri orada asrın hastalıklarına çözümler sunuyor. Orada hazır bulunan mebuslar diyorlar ki: ‘Ümtivar olunuz. Şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sadâ İslâm’ın sadâsı olacaktır.’ Orada işaret edilen İslâm’ın en yüksek gür sadâsı Risale-i Nur’dur. Yüksek sesi her taraftan işitilmiştir. Üstad Hazretleri İstanbul’da İngilizlere karşı bile silâhlı mücadele yapmıyor, kitapla mücadele yapıyor ve İngilizleri korkutuyor.”  İzmir / Yeni Asya

Okunma Sayısı: 2519
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı