"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İşte Zekeriya Öz'ün meslekten ihraç gerekçesi

12 Mayıs 2015, Salı 18:46
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 2. Dairesi Başkanı Mehmet Yılmaz, savcı Zekeriya Öz'ün Dubai tatili ve imar işlerinde aracılık nedeniyle ihraç edildiğini bildirdi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi Başkanı Mehmet Yılmaz, savcı Zekeriya Öz'ün, iş adamı Ali Ağaoğlu'nun finanse ettiği Dubai tatili, Fatih Belediyesinde imar işlerinde aracı olması, yurtdışında bulunduğu dönemde kendisini işe başlayıp ayrılmış göstermesi nedeniyle ihraç edildiğini bildirdi.

Yılmaz, savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş, Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçöl'ün meslekten ihraç edilmesine ilişkin kararla ilgili bilgi verdi.

Bu kişilerin savunma dilekçelerini gönderdiklerini, müfettişlerle ilgili şikayette bulunduklarını ayrıca heyetin reddi, savunma için ek süre talepleri olduğunu aktaran Yılmaz, öncelikle bu meseleleri karara bağladıklarını anlattı.

Bu taleplerin reddedildiğini belirten Yılmaz, Daire üyesi Mahmut Şen'in ek süre verilmesi gerektiğini savunarak, karara muhalif kaldığını aktardı. Yılmaz, üye Mustafa Kemal Özçelik'in ise Zekeriya Öz dışındaki isimlere süre verilmesi gerektiğini düşündüğünü, bu konuda muhalif kaldığını belirtti.

Daha sonra esasa geçtiklerini dile getiren Yılmaz, Zekeriya Öz'e atılı eylemlerin, mesleğin şeref ve onuru, memuriyet nüfuz ve itibarını bozacak şekilde olması göz önünde tutularak, meslekte kalmasına olanak bulunmadığına karar verildiğini bildirdi.

AA

Etiketler: savcı, ihraç, zekeriya öz, hsyk
Okunma Sayısı: 1603
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı