"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İzleyici’den ATV şikâyeti

22 Temmuz 2018, Pazar 21:50
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), ‘2017 yılı Vatandaş Bildirimleri Raporu’na göre, ATV’nin haber bültenleri, haberlerin asılsız olduğu gerekçesiyle şikâyet edildi.

Evlilik formatlı yapımlar, kanalların en çok şikâyet alan programları sıralamasında başı çekti. Çağrı hattı ve internet sitesi üzerinden yalnızca 2017’de 142 bin 969 yurttaştan bildirim geldiğini duyuran RTÜK, gelen bildirimlerde geçen yıla oranla iki kat artış yaşandığını açıkladı. Bildirimlerin yüzde 67’sinin erkek izleyiciler tarafından yapıldığı bilgisine yer verilen raporda, en çok bildirim alan kanalın 35 bin 460 bildirim ile Show TV olduğu ifade edildi. Rapora göre, kanalların en çok bildirim alan programları, 690 sayılı KHK ile Eylülde yayından kaldırılan evlilik formatlı programlar oldu. Raporda, 2014 ile 2017 yılları arasında yapılan karşılaştırmalara da yer verildi. Bu süreçte, en fazla bildirim alan programların gündüz kuşağında yayınlanan ve sıradan insanların hikâyelerini farklı formatlarda hikâyeleştirerek izleyiciye sunan programlar olduğu bildirildi. Bu tür programların hem en fazla izlenen hem de en çok şikâyet edilen programlar olduğu ifade edildi. Bildirimlerin 63 bin 870 adeti, “Genel Ahlak, Manevi Değerler ve Ailenin Korunması İlkesine Aykırılık” inceleme kriterinde tasnif edildi.

ATV dizisi şiddet ihtiva ediyor 

CNN Türk’te yayımlanan haberler şikâyet edilen haber bültenleri arasında başı çekti. Yurttaşlar, CNN Türk ile ilgili bin 468 bildirimde bulundu. İkinci sırada Fox, üçüncü sırada ise ATV haberleri şikâyet edilirken ATV’ye yönelik şikâyetler özellikle haberlerin asılsız olduğu yönünde yoğunlaştı. Birgün’de yer alan habere göre ayrıca ATV’nin, “Sen Anlat Karadeniz” isimli dizisi her iki ayda da kadına şiddetin ince detaylarıyla ekrana yansıtılması nedeniyle çok sayıda şikâyet aldı.  Nisan’da ise en fazla, ATV’de yayınlanan, “Müge Anlı ile Tatlı Sert” programı şikâyet edildi. 

Etiketler: rtük, atv, şikayet
Okunma Sayısı: 5366
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Taner

    1.3.2020 14:41:15

    Atv den çok şikayetçiyim Saçma sapan maçlar yüzünden dizilerimiz doğru dürüst yayınlanmıyor Özellikle de eşkiya dizisi bu sene doğru dürüst yayınlanmadı bu haftada maç yüzünden yanınlanmıcak galiba zaten bu dizi 4haftadır ara vermişti illaki maç yayınlıyacaksa atv nin bir sürü kanalı var yer artık atv nin izleyici mağdur ettiği maç felan istemiyoz dizilerimize dokunmayın yetkililere sesleniyom duyun sesimi bu atv ye bişey yapın yada atv ye bidaha dizi verilmesin başlatmasınlar maçlarına adam gibi dizimizi yayınlasınlar bu salı yani 3mart akşamı ekranda eşkiya dizimizi görmek istiyom maç deil yetkililer lütfen göreve biz vatandaşlar boşunamı vergi ödüyoz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı