"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kaçak göçmen operasyonlarında 341 organizatör tutuklandı

31 Aralık 2015, Perşembe 10:02
İzmir İl Jandarma Komutanlığı'nın yıl boyunca düzenlediği operasyonlarda 25 bin 846 kaçak göçmen yakalandı, 341 organizatör tutuklandı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı, son yıllarda komşu ülkelerde yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle yoğun olarak yaşanan ‘Göçmen Kaçakçılığı’ olayları ile mücadele etmeye devam ediyor. İzmir'in coğrafi konumu, kıyı şeridinin uzunluğu ve ekonomik gelişmişliği gibi nedenlerle göçmen kaçakçılığı olaylarının yoğun olarak yaşandığı illerden biri.

Çeşme ilçesinden Sakız adasına, Karaburun ilçesinden Sakız ve Midilli adalarına, Menderes, Urla, Selçuk ilçelerinden Sisam adasına, Dikili, Aliağa ve Foça ilçelerinden Midilli adasına yasadışı yollardan organizatörler tarafından genellikle şişme botlarla geçiliyor. Bu faaliyetleri engellemeye yönelik Jandarma Asayiş Komando Timlerinin desteği ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile koordineli olarak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından tedbirler alınıyor.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında 01 Ocak 2015-31 Aralık 2015 tarihleri arasında toplam 739 olaya müdahale edildi. Bu olaylarda 25 bin 846 kaçak göçmen, 841 organizatör hakkında yasal işlem yapıldı, 341 organizatör tutuklandı.

Okunma Sayısı: 1201
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı