"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kanuni Sultan Süleyman'ın mezarı Macaristan'da bulundu

09 Aralık 2015, Çarşamba 14:48
Budapeşte'de Türkiye Büyükelçisi Şakir Fakılı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı yetkilileri ve Macar bilim adamlarının katıldığı bir basın toplantısında Zigetvar yakınlarında Kanuni Sultan Süleyman'nın kayıp mezarının bulunduğu açıklandı.

Bilindiği gibi 1566'da Zigetvar kuşatmasında hayatını kaybeden Osmanlı padişahının iç organları orada defnedilmiş, naşı ise İstanbul'a nakledilmişti.

Daha sonra türbe haline gelen, ancak aradan geçen yıllar içinde izi kaybolan Zigetvar'daki mezarın tam olarak nerede bulunduğu için yıllar önce bir araştırma komitesi oluşturulmuştu.

Macar ve Türk bilim adamlarından oluşan komitesinin havadan ve karadan yaptığı ölçümler sonucunda mezarın Zigetvar Üzüm tepesinde bulunduğu çarşamba günü Budapeşte'de yapılan basın toplantısında Profesör Norbert Pap tarafından açıklandı.

Macar bilim adamı, tepede sadece türbenin değil, türbe etrafında oluşan küçük Osmanlı kasabasının izlerine de rastlandığını duyurdu.

Okunma Sayısı: 2100
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    9.12.2015 17:46:06

    Kanuni'nin içi orada dışı burada mıymış! Yanlış anlamadım herhalde! Niye ki?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı