"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kardeş olduğumuzu unutmayalım

10 Mart 2019, Pazar 09:00
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, haksızlıklara karşı Müslümanların birlikte hareket etmesi gerektiğinin altını çizerek “Kardeş olduğumuzu unutmayalım” dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, “Gençler Sabah Namazında Buluşuyor Projesi” kapsamında İslâm âleminin 5. Harem-i Şerif’i olarak kabul edilen tarihi Ulu Cami’de gençlerle sabah namazında buluştu. İşliyen, namazın ardından yaptığı açıklamada, gençlerle, manevî atmosferde, tarihi camide yeniden bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye’nin her tarafından program dolayısıyla Diyarbakır’a gelen gençlerle sabah namazını camide eda ettiklerini belirten İşliyen, “Onun için Allah’a sonsuz şükürler ediyoruz. Diyarbakır halkımız da bu güzelliğin ve bu huzurun kıymetini gösteriyor. Diyarbakırlılara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘Oyunları boşa çıkacaktır’

Haksızlıklara karşı Müslümanların birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayan İşliyen, “Bütün farklılıkları, bizi farklı kıldığını zannettiğimiz aidiyetleri, ne varsa hepsini bir kenara bırakıp iman bağıyla bağlandığımızı, kardeş olduğumuzu unutmadığımız takdirde bütün oyunlar, planlar, Allah’ın izniyle boşa çıkacaktır” diye konuştu.

Türkiye’miz için duâ ediyoruz

İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır ise programla gençlerin dini en sağlam şekilde öğrenme imkânı bulduğunu belirtti. Karabayır, “Mazlûm İslâm ümmeti için, Doğu Türkistan, Arakan, Filistin ve Suriye’deki kardeşlerimiz için duâlar ediyoruz. Türkiye’miz için duâ ediyoruz. Türkiye’de yaşayan inanan insanlar olarak ırkımız, dilimiz, rengimiz ne olursa olsun kardeşçe yaşamanın gerekliliğini vurguluyoruz” dedi.

AA

Etiketler: diyanet, sabahı namazı
Okunma Sayısı: 951
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı