"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kasaplar artık satamayacak!

02 Temmuz 2015, Perşembe 14:27
Et ve Et Ürünleri Tebliğinde yapılan değişiklik doğrultusunda kasaplara getirilen yeni uygulama başladı. Kasaplar artık markasız ‘kasap sucuk, köfte ve hazır kıyma' satamayacak.

Değişikliğe tepki gösteren bazı kasaplar, bu uygulama dolayısıyla mağdur olacaklarını söyledi. Vatandaşlar ise yeni uygulamadan memnun olduklarını belirterek, artık ne aldıklarını bileceklerini ve hile yapılamayacağını dile getirdi.

Et ve et ürünleri tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğin 13 Şubat 2015'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından kasaplara 1 Temmuz 2015'e (Dün) kadar süre verildi. Süre din itibariyle doldu. Kasaplar bundan sonra hazır şekilde, markasız ‘kasap sucuk, köfte ve hazır kıyma’ satamayacak. 

30 yıldır İstanbul’da kasaplık yapan Salim Özdemir, bu uygulamanın kendilerine zarar getirebileceğini dile getirdi. Özdemir, “Müşteri, kasap köftesine alışmış. Sucuğun imali zaten süre gerektiriyor. 3-4 günde sucuk yapılıyor.” dedi. 

‘VATANDAŞ ÜRÜNÜ BİRAZ DAHA PAHALIYA ALACAK’

Vatandaşların bundan sonra markalı sucuk alacağını aktaran Özdemir, “Vatandaş, biraz daha ürünü pahalı alacak. Piyasa, biraz daha kartelleşecek. Başka çözümü yok. Kasabın sucuğunda, köftesinde hijyene uymaması mümkün değil. Çünkü o müşteriyle devamlı ilişkide.” ifadelerini kullandı. 

Yeni uygulamanın doğru bir şey olduğunu belirten Kasap Vedat Durmuş, “Herkes bu işi yapmasın. İşi kim biliyorsa o yapsın. Her önüne gelen sucuk yaparsa vay halimize!” diye konuştu. 

Vatandaşlar ise yeni uygulamadan memnun oldukları vurguladı. Kıymanın vatandaşın yanında çekilmesinin çok önemli olduğunu belirten Ahsin Akın, “Böylece ne aldığımızı biliyoruz. Diğer türlü her şeyi katıyorlar. Onların insafına kalmış.” şeklinde konuştu.

Yeni uygulama için çok memnun olduğunu söyleyen başka bir vatandaş ise, “Kıymanın içinde ne olduğunu bilmiyoruz. Eğer kendi kasabımızsa güzel ama bilmediğimiz yerden almıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 3366
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı