"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kayseri'den Halep ve Musul'a 12 TIR yardım gönderildi

04 Ocak 2017, Çarşamba 13:14
İç savaşın yaşandığı Halep ve Musul'da yaşam mücadelesi verenler için yardım malzemesi taşıyan 12 TIR, Kayseri Büyükşehir Belediyesi önünden uğurlandı.

Yardım TIR'larının uğurlanmasına Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de katıldı. Hazırlanan yardım malzemeleriyle ilgili bir açıklama yapan Kızılay Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç, Halep ve Musul için 150 bin 416 TL nakdi bağış alındığını belirtti. Kı

zılay Kayseri Şubesi'ne 150 bine yakın kıyafet bağışlandığını da ifade eden Uzandaç, "30 bin 15 gıda paketi, 10 bin 600 çift ayakkabı, 2 bin 500 kışlık kıyafet, 6 bin hasta bezi ve 2 TIR meyve suyu aldık. Bunun yanında Büyükşehir Belediyemiz 500 iaşe paketi, Organize Sanayi Bölgemiz 394 battaniye, 168 yatak, 11 bin 224 ton un, 9 bin 200 çocuk bezi, 4 bin 590 paket su, 725 ısıtıcı, 11 bin 597 paket muhtelif gıda bağışladı. 12 TIR yardım malzemesini Halep ve Musul'a gönderiyoruz. Yardımda bulunan tüm kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Süleyman Kamçı da, Türkiye'de 3 milyon, Kayseri'de 60 bin Suriyelinin misafir edildiğini belirtti. Daha sonra İl Müftüsü Şahin Güven'in yaptırdığı dualarla birlikte yardım TIR'ları Halep ve Musul'a hareket etti.

DHA

Etiketler: halep, musul
Okunma Sayısı: 1399
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı