"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kayyım atanan İdil Belediyesi'ne Türk bayrakları asıldı

21 Eylül 2016, Çarşamba 11:49
Şırnak'ın İdil Belediyesi Eş Başkanları DBP'li Mehmet Muhdi Arslan ile PKK'ya üye olmak ve yardım, yataklık yaptığı gerekçesiyle tutuklanan Nevin Girasun'un İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından İdil Kaymakamı Ersin Tepeli, bugün Belediye Başkanlığı görevine kayyım olarak atandı. Güvenlik güçleri tarafından da belediye binasına Türk bayrakları asıldı.

İdil Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Muhdi Arslan ile bu yılın Ağustos ayında PKK'ya yardım ve yataklık yaptığı gerekçesiyle tutuklanan Eş Başkan Nevin Girasun, belediyeye ait iş makinesi ile diğer araçların personeli ile birlikte terör amaçlı eylemlerde kullanılmasına izin verdikleri ve görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından dün görevden uzaklaştırıldı. Bakanlık bugün sabah saatlerinde ise İdil Kaymakamı Ersin Tepeli'yi İdil Belediye Başkanlığı'na kayyım olarak atadı. Çatışmalarda hizmet binasının zarar görmesi nedeniyle belediye hizmetlerinin verildiği Kültür Merkezi binasının etrafında bu sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemi alınıp, bütün personelin genel bilgi toplama (GBT) sorguları yapıldıktan sonra Kaymakam Ersin Tepeli'nin belediyeye kayyım olarak atandığına dair Bakanlık yazısı Belediye Yazı İşleri Müdürlüğü'ne tebliğ edildi. İdil Belediye'sine Kaymakam Tepeli'nin kayyım olarak atandığını öğrenen belediye meclis üyeleri belediyeyi terk etti, güvenlik güçleri de binaya Türk bayrakları astı. 

Bakanlık tarafından görevden uzaklaştırılan İdil Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Muhdi Arslan, belediyeye kayyım atanmasını gasp olarak gördüklerini belirterek, "AKP hükümeti aklını başına almalıdır. 1990'lı yıllarda 'bir çakıl taşı vermeyeceğim' diyenlerin akıbeti bellidir. Bu ülkenin asıl sahibi bizleriz. Her ne kadar kayyım atanmış olsa bile halkımıza hizmete devam edeceğiz" dedi. 

DHA

Etiketler: kayyım, şırnak, idil
Okunma Sayısı: 1709
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı