"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kılıçdaroğlu'ndan hükümete Ukrayna eleştirisi

01 Mart 2022, Salı 17:40
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Beştepe'de Ukrayna gündemli yapılan güvenlik zirvesini eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Rusya-Ukrayna savaşının olduğu gün Denizli'deydim. Toplantıya girmeden önce TBMM'nin toplanması lazım dedim. Savaşın başladığı gün Erdoğan güvenlik zirvesini topladı.

Güvenlik zirvesi hangi yasaya dayanıyor? Böyle bir kuruluş hiç hatırlamıyorum. Dışişleri Bakanı Kazakistan'da, toplantıya katılmamış. Dış politika görüşülüyor, Dışişleri Bakanı yok. Böyle bir tablo hiç görmedim. Güvenlik zirvesi partinin zirvesi midir, devletin zirvesi midir? Çürüyen bir devlet yapısıyla karşı karşıyayız. 

"AK PARTİ SÖZCÜSÜ DEVLET ADINA KONUŞUYOR"

Aynı gün parti sözcüsü açıklama yapıyor. Sen devlet misin? Sen AK Parti'nin sözcüsün. Kalkıyorsun devlet adına konuşuyorsun.

Burnumuzun dibinde savaş var. Güvenlik zirvesi diye bir zirve toplayacaksın, TBMM'yi devre dışı bırakacaksın, Dışişleri'ni devre dışı bırakacaksın, parti sözcüsü devlet adına açıklama yapacak.

ÇEKİMSER OY TEPKİSİ

Erdoğan, 'Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri harekatı reddettiğimizi belirtiyorum' diyor. Doğru mu, doğru. Madem ki dünyanın istikrarına vurulan ağır bir darbe, Avrupa Konseyi'nde niye çekimser davranıyorsun?

MGK'yı toplasaydın böyle zikzaklar çizmezdin. Güvenlik zirvesinde AK Parti Genel Başkanı orada, diğer parti genel başkanları neden yok?

Böylesine olağanüstü bir olayla karşılaştığınızda devletin toplaması gereken ilk kurum MGK'dır.  MGK toplansaydı herkes gerçekleri öğrenebilir miydi, öğrenirdi.

Ne kadar işe yaramaz insan varsa toplamışsın; ondan sonra ‘Milli Güvenlik Zirvesi’ diyorsun. Ne güvenlik zirvesi kardeşim."

NTV

Okunma Sayısı: 1221
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı