"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kılıçdaroğlu: Olanlar sadece dünyayı değil toplum vicdanını da yaralar

10 Nisan 2019, Çarşamba 18:02
Temel Karamollaoğlu: Bizim şu anda adalete güvenden başka yapacak bir şeyimiz yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart seçimlerinde Malatya'nın Pötürge ilçesinde iki müşahiti andık başında saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Saadet Partisi’ne başsağlığı ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu ve Temel Karamollaoğlu, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Görüşmeye ilişkin "Taziye diledik. Gündemi değerlendirdik" diyen Kılıçdaroğlu ''İstanbul seçimlerinde tartışmalara ilişkin, 'Tüm bu olanlar sadece dünyada değil toplum vicdanı da yaralar. Dünyanın Türkiye'nin adalet anlayışına bakışı da değişir. Umarım böyle bir yanlışın içine düşmezler'' ifadelerini kullandı.

Karamolloğlu: Ümit ederiz ki, vatandaşın gönlüne uyacak karar verirler

Karamollaoğlu ise, "YSK neticede noktayı koyacak. Bu kararlar da bugüne kadar ki teamüller çerçevesinde gerçekleşecek. Bizim şu anda adalete güvenden başka yapacak bir şeyimiz yok. Ümit ederiz ki vatandaşın da gönlüne uyacak, onların da kabullerini kazanacak bir karar verirler. Bu konuların suhulet içinde ele alınması gerektiğine inanıyorum. Kılıçdaroğlu’nu da seçimlerde aldıkları neticelerden dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Açıklamaların ardından bazı belediye başkanlarına mazbata verilmemesi konusundaki bir soruyu yanıtlayan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Aslolan milli iradedir. Aday olmak istediğiniz zaman ilgili yerlere başvuruyorsunuz. YSK adayların listelerini onaylıyor ve yasallık kazanıyor. Dolayısıyla siz seçme ve seçilme hakkını kullanıyorsunuz. Seçimleri kazanınca mazbatanın verilmesi lazım. Ama özel bir kasıt ile belli kişileri ben devre dışı tutacağım derseniz bu demokrasi ile bağdaşmaz. Türkiye’nin imajını da zedelemiş olur. Milli irade sadece benim için, sadece bir başkası için değil, hepimiz için geçerli olan bir kavramdır.”

 

Etiketler: CHP, Saadet Partisi
Okunma Sayısı: 1487
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı