"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Kimse Yok Mu Derneği' operasyonunda flaş gelişme!

07 Ekim 2016, Cuma 09:05
Kimse Yok Mu Derneği'ne yönelik 15 Temmuz darbe soruşturması kapsamında tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen 40 şüpheliden 33'ü tutuklandı.

ÇARŞAMBA GÜNÜ BAŞLANAN MAHKEME SORGUSU

Anadolu Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve savcılık tarafından tutuklanmaları istemiyle Çarşamba günü nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevkedilen 40 şüphelinin sorgusu tamamlandı.

33 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği 40 şüpheliden 33'ünün "Silahlı terör örgütüne üye olma", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "Dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık", "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlarından tutuklanmasına hükmetti.

7 ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Hakimlik, şüphelilerden 7'sinin üzerine atılı suçlarla olayın oluş şekli ve dosya kapsamında suç vasfı ile delillerin değişme ihtimali nazara alınarak serbest kalmalarına karar verdi. 7 şüpheliye yurt dışı çıkış yasağı ve karakola imza atmak şeklinde adli kontrol hükümleri uygulanmasına karar verildi.

SORUŞTURMANIN GEÇMİŞİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından Kimse Yok Mu Derneği'ne yönelik yürütülen 15 Temmuz darbe soruşturması kapsamında dernek başkanı İsmail Cingöz'ün de aralarında bulunduğu 121 kişi hakkında geçtiğimiz hafta gözaltı kararı alınmıştı.

Gözaltına alınan 46 kişiden 6'sı emniyet ve savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmış, 40'ı ise tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

DHA

Okunma Sayısı: 5327
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • mustafa

    7.10.2016 18:01:30

    Bundan sonra ülkede kimse kurban vermez,bağış yapmaz,hatta namaz kılmaz oruç tutmaz.neden mi? Yakalananların cemaatçi denenlerin yüzde yüze yakını namaz kılıyor,kurban kesiyor,oruç tutuyor,tüm dünyaya yardım götürüyor. Hatta sigara içmiyor,alkol almıyor,kumar oynamıyor.Kısacası bir müslümanda ne olması gerekiyorsa var.Şimdi sormak lazım ülkeyi idare edenler nasıl bir insan tipi yetiştirmek istiyor? Müslümanın bir tarifini yapsak

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı