"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Komandoların servis güzergahına bomba döşeyen PKK'lı yakalandı

21 Aralık 2015, Pazartesi 10:28
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Beykoz'da SAT ve SAS komandolarını taşıyan servis araçlarının güzergahına düdüklü tencere içerisinde 8 kilo bomba döşeyen 1 kişiyi yakaladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile İstihbarat Şubesi ekipleri, Beykoz'da SAT ve SAS komandolarını taşıyan servis araçlarının güzergahına düdüklü tencere içerisinde 8 kilo bomba döşeyen 1 PKK'lıyı yakaladı. 

Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'nın Beykoz'da SAT ve SAS komandolarını taşıyan servis araçlarının güzergahında yola bomba döşediği yönündeki bilgi üzerine çalışmaya başladı. Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Dereseki Mahallesi, Sırmakeş Caddesi'nde yolun kenarına içi patlayıcı dolu düdüklü tencereyi gömdükten sonra ormanlık alana kablo çeken Tarık A. (22) adlı kişiyi yakaladı. 

ÜZERİNDEN SUSTURUCU TAKILI TABANCA ÇIKTI

Polis ekipleri, Tarık A.'nın üzerinde, namlusuna susturucu takılı 7.65 çapında bir tabanca, bıçak, kablo, akü ve bir düzenek ele geçirdi. TEM ekipleri, çevre güvenliğini sağladıktan sonra, durumu Bomba İnceleme ve İmha Şube ile Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. 

DÜDÜKLÜ TENCEREDE 8 KİLO PATLAYICI 

Olay yerine gelen ekiplerin yaptığı ilk inceleme sonucunda, yolun kenarına gömülmüş düdüklü tencere içerisinde, içeriği henüz belirlenemeyen yaklaşık 8 kilo toz madde, çok sayıda civata ve somunla güçlendirilerek hazırlanmış el yapımı patlayıcı bulunduğu tespit edildi.

Ekipler yer yer toprağa gömülü olan kabloları da söktü.

EMNİYET'TE SORGUYA ALINDI

Emniyet yetkilileri, şüpheli Tarık A.'nın geçmişte de poliste kaydı bulunduğunu vurgulayarak, terör örgütü PKK'nın bir kampında eğitim aldığını belirtti. 

Zanlı, önce Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Daha sonra ise sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alındı.

DHA

Etiketler: beykoz, sat, sas, komando, bomba
Okunma Sayısı: 1306
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı