"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Korku siyasetiyle yönetiyorlar

10 Mart 2019, Pazar 00:01
Sakarya’da konuşan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, iktidarı eleştirerek, “Ülkeyi korkular üzerinden yönetiyorlar” dedi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin Kaynarca İlçe Başkanlığının açılışını gerçekleştirdi. Parti otobüsünden ilçe halkını selâmlayan Uysal, daha sonra açılışını gerçekleştireceği Demokrat Parti Kaynarca İlçe Başkanlığı’na geldi. Uysal, burada yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin bir derinden nefes almaya ihtiyacı var. Her tür yolsuzluğa bulaşıp, her tür suiistimale girip, terör örgütleriyle beraber kendi siyasî hedeflerine ulaşmak için masalar kuranlara inat bugün ülkeyi demokratik nizam içerisinde dengelemek zorundayız” dedi. Duâlarla beraber hayırlı bir başlangıç yaptıklarını belirten Uysal, “İnsanımıza hizmet etmek noktasında dünden bugüne taşıdığımız, yarınlara devredeceğimiz bu hizmet bayrağını, hayırla milletimize hizmet etmeyi sonrasında da emanet etmeyi yüce Yaradan nasip etsin diyorum” şeklinde konuştu.

Vatandaş, daha fazla vergi öder hale geldi 

İktidarı eleştiren Uysal “Dünü yok varsayanlar, bugün oturdukları makamlarda her tür imtiyazından, her tür imkânından yararlananlar dönmüş bu büyük ülkenin kurucuları da dahil olmak üzere diyorlar ki bizden önce ne vardı? Sizden önce Sakarya’da şeker fabrikası vardı. Şimdi ne oldu buralar? İşte seçimin arefesindeyiz. Milletimizin gözünün içine baka baka tank palet fabrikasını - güya özelleştirmedik diyorlar, ama – burada yapılanı görüyoruz” şeklinde konuştu. Mevcut ekonomik krize değinen Uysal, “2002’ye baktığınızda dolar bazında kişi başına düşen vergi oranı 602 dolardan, bugün 1900 doların üzerine çıkmış. Yani 2002’de 600 dolar civarında vergi öderken her bir vatandaş, bugün 3 katından daha fazla vergi öder hale gelmiş. Sadece 2017 yılında canlı hayvan ithalatına bu ülke 1 milyar 186 milyon dolarlık kaynak ayırdı. Sebebi kendi çiftçinize vermediğimizi başka ülkelerin çiftçilerine kaynak olarak transfer ediyoruz. Bu ülkede küçükbaşından büyükbaşına, buğdayından pamuğuna, mercimeğinden nohuduna, pancarından tutalım yetişmeyen bir şey var mıydı?” ifadelerini kullandı.

Fırsat eşitliğini sağlamak zorundayız 

Yalnızca tenkitte bulunmadıklarını ifade eden Uysal, “Yeniden tarımı stratejik bir alan olarak belirleyeceğiz. Yeniden bu büyük ülkede tüm vatandaşları eşit gören bir anlayışla, üretime katkı koyan her vatandaşımızın önünü açmak adına keyfi bir düzeni değil, demokrasi ve adaleti başta olmak üzere, fırsat eşitliğini sağlamak mecburiyetindeyiz” diye konuştu. “Herkesin kamudan başlayarak eşit haklara sahip olduğu bir Türkiye’yi hayal ediyoruz” diyen Uysal, “Kurucularımız başta Cumhurbaşkanımız Celal Bayar, şehit Başbakanımız Adnan Menderes ve bakanlar Polatkan, Zorlu olmak üzere büyük liderlerimiz rahmetli cumhurbaşkanlarımız Turgut Özal, Süleyman Demirel olmak üzere bu hizmet kervanında hizmet etmiş tüm dâvâ arkadaşlarımızı rahmetle yad ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 

HABER: HÜSEYİN ZIRHLIOĞLU-SAKARYA

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2147
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı