"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

"Külfeti millete, sefası sizinkilere"

17 Şubat 2022, Perşembe 22:37
DP Lideri Uysal, Erdoğan’ın “Ülkenin kazancından hep birlikte istifade ettiğimize göre külfetine de beraberce katlanacağız” sözünü eleştirerek, “Külfeti zaten millet çekiyor, sefasını sizinkiler sürüyor” dedi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Ülkenin kazancından hep birlikte istifade ettiğimize göre külfetine de beraberce katlanacağız” sözüne tepki gösterdi. Uysal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Sayın Cumhurbaşkanı’na bir veri ile durumu anlatalım! Türkiye’de 1-5 milyon $ serveti olan 80.944, 5-10 milyon dolarlık serveti olan 7.453, 10-50 milyon $ serveti olan 4.779, 50-100 milyon $ serveti olan 440 zengin, 100-500 milyon $ serveti olan 282 süper zengin ve 500 milyon $ ve üzerinde serveti olan 45 ultra süper zengin var” dedi.

Kurduğunuz sistem adaletsiz!

Uysal, sözlerine şu şekilde devam etti: “Daha anlaşılabilir bir dille; Sayın Cumhurbaşkanı, millet tek bir asgarî ücretle (tam alabilirse) geçinmeye çalışırken devr-i iktidarınızda sırf sizden diye 3-4 “ballı” maaş alan var. Yani ülkenin kazancından hep birlikte istifade edemiyoruz. Gelir adaletsiz, vergi adaletsiz, fırsat adaletsiz... Nitekim iktidarınızın adı “adalet” olsa da kurduğunuz sistem adaletsiz! Külfeti zaten millet çekiyor, sefasını sizinkiler sürüyor. Daha ne istiyorsunuz? Bulabilirse bir lokma ekmek bulan vatandaş onu da mı size versin? Yastığın altında ne varsa aldınız şimdi kursağına dadandınız!

Etiketler: külfet, sefa, millet
Okunma Sayısı: 1231
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ömer

    18.2.2022 11:55:58

    Tebrikler; Hak, Hukuk, Demokrasi diyenler.DP daha fazla sahalarda ses getirmeli sayın uysal.

  • S.topuz

    18.2.2022 04:24:10

    Işte SARAY SAFASI buna denir! Bizler SARAYIN bi tane olduğunu sanıyorduk. Yanılmışız. Daha ne SARAY ve SERVET sahipleri varmış meğer? Demek ki yapılan bunca atışmalar, çatışmalar, didişmeler hep bu HAZİNENİN PAYLAŞIMI içinmiş de bizim hiç haberimiz bile yokmuş. Çileyi VATANDAŞ çeksin Safayı SARAYDAKİLER , öyle mi? Yok öyle ÜÇ KÖFTE BEŞ KURUŞA! Çünkü içini boşalttılar EKMEĞİN! Onu bile ÇOK gördüler bu AZİZ ve ACIZ VATANDAŞA. Yazık ki çok yazık! Peki VATAN elden gidiyooor, iç güçler - dış GÜÇLER vardı? Ya PKk işi??? Allah c.c yar ve yardımcımız olsun inşaallah.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı