"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Madenlerin denetimi Enerji Bakanlığı'na geçiyor

31 Ekim 2014, Cuma 11:49
Maden facialarına karşı hazırlanan yeni pakette, maden denetimlerinin tamamen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na devredilmesi öngörülüyor.

18 maden işçisini yerin altında bırakan maden faciasının ardından, iş sağlığı ve güvenliği tekrar gündeme geldi.

Hazırlanan yeni pakette, maden denetimlerinin tamamen Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na devredilmesi öngörülüyor.

Ancak uzmanlar, "Enerji Bakanlığı'nın üretim hedefleri, denetimleri daha da sıkıntılı hale getirebilir. Enerji Bakanlığı'nda denetim yapacak olan müfettişler, bakanlığın enerji üretim hedeflerinin sekteye uğramaması için daha çekingen davranabilir. Esas olması gereken denetim yapısının daha da bağımsız hale getirilmesi ve bakanlıkların dışına çıkarılmasıdır." uyarısında bulunuyor.

Kısa bir süre içinde işçi ve işveren kesiminin tartışmasına açılacak olan pakette madenlerle ilgili olarak yer alacak düzenlemeler şöyle sıralanıyor:

İş sağlığı güvenliği kanunu ile 3213 sayılı Maden Kanunu'nda değişiklik yapılarak maden işyerlerinin iş sağlığı ve güvenliği yönünden teftişi Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri yapacak. Söz konusu denetimi şu anki yapıda Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapıyor.

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Teşkilat Kanunu'nda bu çerçevede değişiklik yapılacak. Böylece bakanlığın görevleri arasına madenlerdeki iş sağlığı ve güvenliğini incelemek de yer alacak.

Madenlerdeki yetkili maden mühendislerine, "teknik nezaretçi" deniyor. Söz konusu nezaretçilere de iş güvenliği uzmanı olma zorunluluğu getirilecek.

Okunma Sayısı: 1265
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı