"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mağdurlar feryat ediyor: Ne ile suçlandığımızı bilmek istiyoruz

07 Eylül 2016, Çarşamba
Kanun Hükmünde Kararnamelerle haksız yere işlerinden atıldıklarını iddia eden insanların feryatları dinmek bilmiyor.

Binlerce insanın yaşadığı mağduriyet kelimelerle anlatılamaz hale geldi. Gazetemize elektronik postayla ulaşan mağdurların sayısı her geçen gün artıyor. Mazlum ve mağdur olan herkese ayrım gözetmeksizin ses olma ilkesinde olan Yeni Asya yaşanan içler acısı hali gözler önüne seriyor.

Keşke şehit olsaydım da bunları yaşamasaydım

15 Temmuz günü devleti korumak için görevde olduğunu ifade eden öğretmen mektubunda, “Öğretmenim, Kasım 2015 tarihinde üyesi olduğum Aktif eğitim Sendikasından istifa ettim. Buna rağmen meslekten ihraç edildim. Nisan 2016 da Cumhurbaşkanımız yaptığı konuşmada İbadet, ticaret ve ihanet benzetmesi yaptı. O zaman sendikadan ayrılalı 6 ay olmuştu. MGK Mayıs 2016’da Terör örgütü ilan etti o zaman bu sendikanın üyesi değildim. 15 Temmuza kadar bu sendikaya bir soruşturma dahi açılmazken devletimiz 23 Temmuzda kapattığı ve o anda üye olmadığım bir sendikadan dolayı atılmak acı veriyor. 15 Temmuz gecesi başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın sokağa çıkın talimatına uyan ilk 40-50 kişiden biriyim. Keşke o gece ben de şehit olan 241 kişiden biri olsaydım da bunları yaşamasaydım. Ben ve eşim şu an FETÖ’den nefret ediyoruz. Ama nefret ettiğimiz bir örgütte üye olmaktan hem yargılanıyorum hem de mesleğimden oldum” dedi. 

Sokağa çıkamıyorum 

Ağlamaktan gözlerim şişti diyen bir başka öğretmen ise mektubunda şöyle diyor; “Ben 13 yıldır devlete hizmet eden ödüllü bir öğretmenim... Şu menfur günün ardından gelen ikinci dalgada açığa alınarak büyük bir şok yaşadım. Ne Bank Asya üyeliğim var ne de başka bir para himmet mevzusu sadece arkadaşımı kıramayıp 1 yıl mezkur sendikada bulunmuşluğum var zaten. 1 yıldır Türk Eğitim Sen üyesiyim. Evimiz kira, 2 çocuğum var ve borcumuz var. Gecenin ikisinde adeta beynimden vurulmuşa döndüm, ağlamaktan gözlerim şişti ve adeta yaşayan bir ceset oldum. Sokağa çıkamıyorum, zira yaşadığım sitede çalışıyordum ve çok ünlü bir öğretmendim... Ne diyeceğimi bilemiyorum isyan etmek istemiyorum” 

Dilencilik mi yapayım!

Sendikaya üyelik sebebiyle işinden olan bir başka öğretmen de mektubunda şöyle diyor, “Bugüne kadar adli,idari ve halkça bir şikayete maruz kalmamış biri bir gece terörist oluvermiş.Allah büyük. 39 yaşına kadar okuma-yazma ile uğraşan biri ne ticaretten ne de beden gücüyle olan bir işten anlar. Üstelik devletçe cüzzamlı diye kapı önüne konmuş birini kim işe almaya cüret edebilir ki.Başına bela mı alsın.Yani devlet suçsuz yere bana kapısını kapatırken bütün kapıları da aslında yüzüme kapatmış oldu.Başka bir şehre gidip aileme yalan söyleyip dilencilikle mi para elde edeyim. Hırsızlığı da beceremem. Bakın şu işe ki bir din dersi öğretmeni yediği şokla nasıl konuşuyor”

Etiketler: 15 temmuz, mağdurlar
Okunma Sayısı: 7549
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mehmet

    8.9.2016 01:19:30

    Yukarıda Allah başımızda da devlet var der annem. 3 yaşımda ki kızıma sarılıp her gece ağlıyorum. Baba evimize neden gitmiyoruz diye soruyor. Hangi ise basvursam tüm kapılar duvar. Sebebi aynı okulda çalıştığım ogretmen arkadaşın çok ısrarı ile uye olduğum sendika. Devletimiz insanların ocağına ateş dusururek büyük olmaz. O hainlerin attığı bombalar sadece meclise ya da kulliyeye değil ocaklarimizs da atıldı maalesef devlet sıradan memurundan bunun hesabını soruyor. Allah mazlumun yanındadır yum sucsuz öğretmeten arkadaşlarımın ahini alanlar bilin ki çok büyük travmalar sebep oldunuz olacaksınız

  • Mustafa BİTER

    7.9.2016 15:03:48

    Neyle suçlanmanız önemli değil (!) önemli olan suçlanmanız yeterli...Çok çok ileri demokrasilerde bu genel kuraldır..Bana inanmıyorsanız şöyle internette gazeteleri bir ziyaret edin...

  • bilge

    7.9.2016 09:59:07

    AY 38.md: AİHS'ye göre herhangi bir bankada hesap açmak,sendikaya üye olmak,çocuğunu bir okula kayıt yapmak suç olmadığı gibi suç delili de değildir.

  • Kübra yer

    7.9.2016 08:42:14

    Öğretmenimiz bi çok mağdur olan öğretmenlerin hislerine de tercüman olmuş.. masumlar basın aracılığıyla dertlerini ne kadar anlatıp ulaştırabilirse, adaletin doğru işlenmesi için artan baskı o kadar artacak ve kafesteki kuş misali özgürlüğe kavuşma inancımızda o kadar artacaktır.. ne yazıkki toplumun büyük bi kısmının bizim acımızdan, mağduriyetimizden haberi yok. Sanıyolar ki ihraç edilenlerin hepsi haketti.. en çokda gücüme giden, kendi vatanıma ihanetle suçlanmamız. Bi film vardı izleyenler bilir,benim adım khan diye, o filmdeki misali çıkıp BEN TERORİST DEĞİLİM diye bağırasım geliyor..

  • Erhan

    7.9.2016 07:32:35

    Darbenin olacağını saatlerce öncesinden haberi olan mit müsteşarı ve genel kurmay başkanı suçsuz darbenin olacağından haberi olmayanlar suçlu bu kabul edilebili birşey değil. Darbede şehit olanların müsebbibi bence başta bu kişiler..

  • timur

    7.9.2016 07:05:27

    darbecilerin meclise attığı bombalar maalesef masum memurların evlerine çocuklarına anne ve babalarının başlarında patladı allah yar ve yardımcıları olsun.yeni asya sayesinde toplum haberdar olsun.

  • abdullah

    7.9.2016 00:34:36

    Darbe gecesi sonumuzu düşünmeden hiç tereddüt etmeden meydanlara çıktım ama şu an darbecilikle bağım olduğu gerekçesiyle ihraç edildim. Bazıları o gece meydanlara çıkanların takiyye yaptığını söyleyecek kadar gözlerini kin ve nefret bürümüş. Be mübarek insan oraya ölümü göze alarak gitmiş, ölüp de neyi gizleyecek acaba Mevlam merhamet versin.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı