"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mavi Marmara şimdi battı

17 Kasım 2016, Perşembe
İsrail’in 6 yıl aradan sonra Londra Büyükelçisi Yardımcısı Eitan Naeh’ı Ankara’ya Büyükelçi ataması tepkilere sebep oldu ve ‘Mavi Marmara şimdi battı’ dedirtti. Mavi Marmara saldırısı sonrası iki ülke de büyükelçilerini karşılıklı olarak geri çekmişti.

İsrail, Londra Büyükelçisi Yardımcısı Eitan Naeh’ı, Ankara’ya büyükelçi olarak atadı. Eitan Naeh’ın ataması ile ilgili açıklama, İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Emmanuel Nahson tarafından yapıldı. Na’eh, 1993-1997 yılları arasında da ikinci ve birinci kâtip olarak Ankara’da görev yapmıştı.

BÜYÜKELÇİLER GERİ ÇEKİLMİŞTİ

İsrail ve Türkiye, 2010 yılında 10 aktivistin şehit olduğu Mavi Marmara saldırısı sonrası büyükelçilerini karşılıklı olarak geri çekmiş, diplomatik ilişkiler de maslahatgüzar seviyesinde yürütülmüştü. İki ülke arasındaki 6 yıldır devam eden diplomatik kriz ise Haziran ayında varılan; 20 Ağustos’ta TBMM, 31 Ağustos’ta da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan anlaşmayla resmen son bulmuştu.

Kılıçdaroğlu: Dâvâlardan vazgeçirmeye çalışıyorlar

Mavi Marmara dâvâsından kazanılan 20 milyon dolarlık tazminatın, saldırıda şehit olanların ailelerine verilmediğini öne süren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklamada, “Gelin açtığınız dâvâlardan vazgeçin, imzanızı atın, sonra bu parayı size vereceğiz, diyorlar. Ben diyorum ya size bunlarda insanlık, ahlâk yoktur. Ailelerin dâvâsını sonuna kadar takip etmezseniz biz takip edeceğiz biz” dedi. 

Netanyahu’nun sözlerini unutmadık!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Türkiye ile anlaşma sonrası yaptığı ilk açıklamada, Gazze’ye yönelik ablukanın sürdürüleceğini söylemişti. Yapılan anlaşmanın sonucunda ‘Gazze ablukası sürecek, İsrail askerlerine dâvâ açılmayacak’ kararı yoğun tepkilere neden olmuş ve Mavi Marmara şehitlerinin ailelerini hayal kırıklığına uğratmıştı. 

İstanbul - Yeni Asya

 

Etiketler: mavi marmara
Okunma Sayısı: 5744
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • CESUR ADAM

    17.11.2016 13:33:48

    İHH sitesine göz attım.Ne yazık ki siyasilerin oy uğruna o zaman hançerelerini yırttıkları ve oya tahvil ettikleri masum ve şehitlerin adından,acılarından,yaşanılan değer kayıplarından ne ses ne haber var.İHH akp NİN YAN KURULUŞU OLDUĞUNU MASUM,MAZLUM,MAĞDUR VE ŞEHİTLERİN HAKKINI ARAMIYARAK RESMEN DELİLLENDİRMİŞTİR.

  • demokrat

    17.11.2016 11:21:47

    çıktığı gün ona bin(diril)meyen vekiller yüzünden mi acaba...

  • Mustafa BİTER

    17.11.2016 08:00:14

    Fail-i meçhul bir olay...Tabiri caizse kağıt mendil gibi , kullan at...Kullanıldı , vazifesi bitti , kendisi de bitti...Peki İHH nerede ? Samimiyet,ihlas,hüsnüniyet,Allah Rızası nerede ? Başından beri hiçbiri yoktu zaten . Tek söylenecek söz : İHH başkanın milletvekilliği hayırlı olsun ,Ölenlere Allah rahmet eylesin.Amin.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı