"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Meclis kürsüsünden Bediüzzaman reçetesi

10 Mart 2016, Perşembe
TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında söz alan AKP Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Bediüzzaman’ın sözlerinden reçetelerle milletvekillerine seslendi.

TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında söz alan AKP Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Bediüzzaman’ın sözlerinden reçetelerle milletvekillerine seslendi. 

Soysal’ın Meclis kürsüsünde Bediüzzaman Said Nursî’den alıntılara yer verdiği konuşması meclis sıralarından büyük alkış aldı. “Şu anda doğu ve güneydoğuda devam eden terör olaylarının tek hedefi, müslüman Kürt kardeşlerimizi İslamiyetten ve bin yıldır kardeşlik içinde yaşadığı Türk milletinden koparmaktır” sözleriyle konuşmasına başlayan Soysal, Bediüzzaman’ın “Milliyetimiz bir vücuddur. ruhu islâmiyet, aklı kur’an ve imandır” sözleriyle dikkat çekti.

BİZLER MÜSLÜMANIZ

“Şu anda Doğu ve Güneydoğu’da devam eden terör olaylarının tek hedefi, Müslüman Kürt kardeşlerimizi İslamiyetten ve bin yıldır kardeşlik içinde yaşadığı Türk milletinden koparmaktır. Bu sebeple terörle alakalı bazı tespitlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum;

“Birincisi: Müslüman bir insan Müslüman bir toplumda azınlık olamaz; bizim inancımıza göre azınlık olmanın kriteri dindir. Devletimiz laik olsa da, bizler Müslümansız. bizim duygularımızı, arzularımızı, fikirlerimizi, hülasa kalbimizi, aklımızı ve nefsimizi tesiri altında tutan bir unsur vardır ki, o da dindir. Batılıların ve İslâm düşmanlarının terör olaylarını tahrik için kullandıkları en önemli silah olan azınlık fikrine, en öldürücü darbe, ancak  ve ancak din ve İslâmiyetle verilebilir. Bediüzzaman’ın ifadesiyle Kürtler ve Türklerin ve bu vatan evlatlarının % 99’unun; gayet kıymettar üç cevheri vardır:  

Birincisi, İslâmiyet ki, milyonlarla şehitlerin kan pahasıdır; İkincisi, insaniyettir; Üçüncüsü, milliyetimizdir ki, ‘milliyetimiz bir vücuddur.”

ÜÇ DÜŞMAN, ÜÇ ELMAS KILINÇ

Milliyetin vücudunun ruhunun İslâmiyet, aklının Kur’an ve iman olduğuna dikkat çeken milletvekili Soysal, şunları söyledi:

“Bundan başka bizi mahveden üç düşmanımız vardır. Birincisi, fakirlik; İkincisi, cehalet; Üçüncüsü, ihtilaf ve keşmekeşliktir.  Şimdi bize üç elmas kılınç lazımdır; tâ ki üç cevherimizi muhafaza ve üç düşmanımızı da mahvetsin: Bunlardan birincisi, millî birlik ve beraberlik; İkincisi, çalışmak ilerlemek ve maddeten terakki etmek; Üçüncüsü, millet olarak birbirimizi sevmektir.  

Türkler bizim aklımız, biz de onların kuvvetiyiz; ikimiz birlikte iyi bir insan oluruz. ittifakta kuvvet var. birlikte hayat var. Kardeşlikte saadet var.”

*

Ekrem Özden
[email protected]
EkremOzden86

Okunma Sayısı: 6173
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • yasin

    10.3.2016 10:39:17

    siyasetçi söyleyince anlamı tamamen değişiyor. hem 3 düşman cehalet zaruret ihtilaf değilmiydi. Hangi risalede geçiyor bilgilendirirseniz sevinirim.

  • Garib Doğu

    10.3.2016 09:04:13

    Sayın Ertuğrul Sosyal beyi,Asrın,asırların manevi reçetesini,meclis kürsüsünde dile getirdiği için can-ü gönülden tebrik ediyorum. Hakikaten Türk,kürt kardeşliği ve içtima-i hastalıklar için kesin tedavi reçetesi ,sonuca,çözüme götüren en sağlam,köklü emniyetli, ucuz ve en kısa yol ve gerçeklerdir yazıda ifade edilenler.

  • HÜSEYİN İLHAN

    10.3.2016 07:29:48

    İfadeler için tebrik ederim.Ancak TATBİKATINI DAHA ÇOK ARZU EDERİM. Lafta kalmamalıdır.YAŞAMAK YAŞAMAK YAŞAMAAK.

  • asim

    10.3.2016 01:16:16

    Mecliste sadece AKPliler değil tüm partiler üstadımızdan paylaşım yapmalı

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı