"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Memur-Sen Genel Başkanı'ndan adaylık açıklaması

06 Şubat 2015, Cuma 16:25
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, haziran ayında yapılacak genel seçimler için aday adayı olacağını açıkladı.

Gündoğdu, Başkent Öğretmenevi'nde 21. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında, Memur-Sen ve bağlı sendikaların insanın yüceltilmediği yerde emeğin olmayacağını çok iyi bilen bir hareket olduğunu dile getirdi. 

Sendikacılığa başlarken sağına soluna bakmadan "varım" dediklerini ama bireysel varlığı değil toplumsal varlığı önemseyerek yola çıktıklarını ifade eden Gündoğdu, genel başkanlık yaptığı Eğitim-Bir-Sen'in 320 bin üyeyle Türkiye'nin en büyük sendikası, Memur-Sen'in ise 850 bin üyeyle Türkiye'nin en büyük konfederasyonu olduğunu söyledi.

Sendika başkanlığı sürecindeki çalışmalarına değinen Gündoğdu, ortak akıl mitinglere öncülük ettiklerini, darbecilere karşı koymayı şeytan taşlamayla eş tuttuklarını, toplu sözleşme ve toplumsal sözleşmeye "evet" sloganıyla öncülük ettiklerini ve 12 milyon 300 bin imzayla başörtü özgürlüğünün hayata geçirilmesi için çalıştıklarını anlattı.

Çözüm Sürecinin büyük Türkiye'nin yeniden şahlanış sevdası olduğunu belirten Gündoğdu, akil insan ve Memur-Sen başkanı olarak bu süreçte akıttıkları terin çocuklarına gelecekte bırakacakları en önemli miras olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimini de önemsediklerini aktaran Gündoğdu, bu sürecin de milletin zaferiyle sonuçlandığını ifade etti.

Memur-Sen'in sivilleşme, demokratikleşme ve medeniyet davasına sahip çıkma gibi 3 önemli görevi bulunduğunu vurgulayan Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugüne kadar bunu hep birlikte yerine getirdik. 4 yıl önce siyasete girişle ilgili bir teklif geldiğinde Eğitim Bir-Sen Başkanlar Kurulunda 93 başkanın 92'si 'gitmemelisin başkanım' demişti. Memur-Sen yönetimi ve sendika genel başkanlarımızın tamamı da 'gitmemelisin, ihtiyacımız var' demişlerdi. Şimdi yeniden gelen bir teklif üzerine, önce Memur-Sen yönetiminde sonra Eğitim-Bir-Sen yönetiminde sonra sendika genel başkanlarımızla bugün de sizlerle yaptığımız istişareler sonucunda, Memur-Sen'in oluşturduğu bu birikimin, sivil toplumda milletin sözcülüğünü yapan bu birikimin bundan sonra sivil siyasete hizmet etmesi gerektiğine dair bir karar verdiniz. 4 yıl önceki verdiğiniz kararınızı 'baş göz' üstüne demiştim, bu kararınızı da başım gözüm üstüne diyorum. Memur-Sen sevdası yoluna yetişmiş liderleriyle devam edecek." 

Zirve yolculuğunun emin ellerde olacağını dile getiren Gündoğdu, Memur-Sen'in destanlar yazmaya devam edeceğini söyledi. 

Açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gündoğdu, "nereden milletvekili adayı olacağı ve Meclis'te ilk çalışmanın ne olacağı" yönündeki soruya karşılık, şunları kaydetti:

"Bu teklif, seçim işleri başkanının Memur-Sen'e ziyaretiyle gelen bir teklif. Akabinde Sayın Başbakan'la yüzyüze görüştüğümüz bir teklif. Dolayısıyla bir il konuşması olmadı.

Ankara'da ikamet ediyorum ama böyle bir konuşma olmadı. Neresi düşünülür ne olur bilemiyorum. Doğrusu Meclis'e gidince sivil toplum ve siyaset ve farklı bir kulvara geçmiş olacağız. İstifa dilekçesini pazartesi, salı verip ondan sonra hazırlık yapmayı düşüyorum. Ama emin olmanız gereken bir şey var ki nerede olursam olayım işsizlerin, çalışanların, emeklilerin, dar gelirlilerin, mazlumların, milletin sözcülüğünü yapmaya ve emrinde olmaya devam devam edeceğim.

Kurumsal sıfatım değişecek ama hizmet ve adanmışlık sıfatım değişmeyecek. Elbette burada Türkiye'nin en büyük konfederasyonunun genel başkanı olarak hizmet etmeyi Allah bana nasip etti. Ama davet edildiğimiz yerde elbette o siyasi partinin, hükumetin, üst organlarının alacağı kararlar, vereceği görevler olacaktır. Bunu da kendi kulvarı içerisinde değerlendirmek lazım. Ama bir kez daha söylüyorum. Sıfatımız, titirimiz, makamımız ne olursa olsun görevimiz millete hizmet olacak, bundan başka bir görevimiz de olmayacak."

Basın açıklamasın ardından Gündoğdu'ya, bağlı sendika başkanları hediyeler takdim etti. 

Ahmet Gündoğdu kimdir?

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Söğüteli Köyünde 1 Ocak 1961'de dünyaya gelen Gündoğdu, ilk öğrenimini köyünde, Erdemli İmam Hatip Lisesinde başladığı ortaöğrenimini de Giresun İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1987 yılında Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olan Gündoğdu, uzun yıllar Bakırköy Ticaret Meslek Lisesi'nde öğretmenlik yaptı.

1992'de Eğitim-Bir-Sen Bakırköy İlçe Temsilciliği'ni kurup ilçe başkanlığıyla sendikacılığa başlayan Gündoğdu, Kasım 2002'de Eğitim Bir Sen, Nisan 2008'de ise Memur-Sen Genel başkanlığına seçildi. Gündoğdu, bu tarihten itibaren konfederasyon başkanlığını yürütüyor.

Milletvekilliği adaylığı için son gün 10 Şubat

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 7 Haziran 2015 milletvekili seçimlerinde aday olabilmek için kanun gereği görevinden çekilmesi veya ayrılması gerekenlerin, en geç 10 Şubat 2015 Salı günü mesai bitimine kadar görevden ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiğini bildirmişti. 

AA

Okunma Sayısı: 1829
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı