"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Merhum Ali Çeleğen: Evimiz Risale-i Nur mektebiydi

24 Temmuz 2018, Salı 14:46
Üstad Bediüzzaman'a yazdığı mektuplar ile tanıdığımız Ali Çeleğen 92 yaşında Hakk'ın rahmetine kavuştu. Öğretmen ve aynı zamanda şair olan Ali Çeleğen "Çok muhtaç olduğum bir an, şüpheler içerisinde kıvranırken elime Risale-i Nur ulaştı. Risale-i Nur, adamı adam ediyor." demişti.

Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin "talebeliğe kabul ettim" dediği merhum Ali Çeleğen vefat etti.

Risale-i Nur'u tanıdıktan sonra hayatını Nur hizmetine adıyan Çeleğen okuduğu Risalelerle çevresindekilere de örnek olmuştu. 

3 sene önce kendisi ile yapılan röportajda anılarını anlatan merhum Ali Çeleğen "Risale-i Nur hizmetleri ile meşgul olan evlatlar yetiştirdiniz, bunun özel formülü var mı?" sorusuna şu cevabı vermişti:

"Bunun sırrı, bizim evimiz mektepti. Böyle evlerden mezun olanlar öyle olur, başka türlü olmaz inşallah. Bizim evimiz, Risale-i Nur mektebiydi. Herkes dersine çalışacak."

***

TAZİYE

Kardeşlerimiz Said Enver Çeleğen, Mücahit Çeleğen, Tülay Arslan, Gülay Atasoy, Esra Nuray Sezer ve Nuriye Çeleğen’in babası, Feyzi Arslan, İhsan Atasoy ve Recep Sezer’in kayınpederi, kadim Nur Talebesi, Elbistan-Ekinözü eşrafından, muhterem;

Ali ÇELEĞEN’in

vefatını teessürle öğrendik. Merhuma Cenab-ı Haktan rahmet ve mağfiret diler, kederli ailesi, dost ve yakınlarına sabr-ı cemil niyaz eder, taziyetlerimizi sunarız.

YENİ ASYA

***

Merhum Ali Çeleğen'in Yeni Asya'da yayınlanan röportajları:

Tıklayınız:

"Allah’ı inkâr eden öğretmenlerimiz vardı"

"Risale-i Nur’la şüphelerden kurtuldum"

 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 4979
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı