"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mirgün Cabas şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı

28 Mayıs 2015, Perşembe 13:27
Gazeteci Mirgün Cabas, Berkin Elvan soruşturması savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alındığı sırada attığı tweet nedeniyle ' terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği terör saldırısına ilişkin sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili ''terör örgütü propagandası'' yapmak suçundan başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında gazeteciler Mirgün Cabas, Banu Güven, Emre Uslu, Asım Yıldırım, Ceyda Karan ile Koray Çalışkan ve Önder Aytaç'ın da bulunduğu 10 kişi ifadeye çağrıldı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'nun başlattığı soruşturmada ifade alma işlemleri sürüyor.

Bu kapsamda, gazeteciler Mirgün Cabas, Banu Güven, Ceyda Karan, Asım Yıldırım, Emre Uslu, Önder Aytaç, oyuncular Barış Atay, Pelin Batu, şarkıcı Ferhat Tunç ile Koray Çalışkan ''şüpheli'' sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu, savcı Kiraz'ın şehit edildiği terör saldırısına ilişkin sosyal medya hesapları üzerinden ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan hem resen hem de şikayet dilekçeleri üzerine soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında, gazeteci Nazlı Ilıcak'ın da ''şüpheli'' sıfatıyla ifadesinin alındığı öğrenildi. Ilıcak'ın ifadesinde hakkındaki iddiaları kabul etmediği belirtildi. 

Okunma Sayısı: 1303
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı