"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

O ihaleleri durdurun

07 Kasım 2018, Çarşamba 17:45
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tüm illere gönderdiği yazıda, ‘ekonomideki dalgalanmalar’ dolayısıyla ihalesi yapılmamış ya da ihale yapım aşamasındaki işlerin askıya alınması gerektiğini dile getirdi.

Bakan Murat Kurum imzalı 81 ilin valiliğine gönderilen yazının, belediyelere gönderilmesi talep edildi. Söz konusu yazıda, ihalelere katılan şirketlerin fiyat artışları nedeniyle taahhütlerini yerine getiremeyeceğini beyan ettiği aktarıldı. Bu durumun yerel yönetimlerin şirketlerle ilgili mali ve hukuki sonuçlar doğurabileceğinin altı çizilen yazıda, belediyelere ‘ihaleleri ve projeleri durdurun’ talimatı verildi.

İşleri askıya alın

‘Projelerin askıya alınmasının’ ve yüklenicilere olumsuz sonuçlar doğurabilecek işlemlerden kaçınılması gerektiğinin belirtildiği yazıda, “Bu bakımdan ülkemiz finansal piyasalarında son dönemde yaşanan geçici dalgalanmalara bağlı fiyat ve maliyet artışları ile Orta Vadeli Program’ın temel hedefleri de göz önünde bulundurularak hem yüklenicilerin ekonomideki dengeleme sürecinde kendilerini toparlayabilmesi hem de kamu harcamaları finansmanının gözden geçirilip revize edilebilmesi amacıyla ihalesi yapılmamış ya da ihalesi yapılmış ancak başlanmamış veya başlama aşamasındaki projelerin askıya alınmasının uygun olacağını değerlendirmektedir.’’ ifadelerine yer verildi.

Etiketler: kurum, ihale, proje
Okunma Sayısı: 1924
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı