"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

O polisler Türkiye'ye getirildi

29 Mart 2015, Pazar 10:12
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili Romanya'da yakalanan eski 2 polis İstanbul'a getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili Romanya'da yakalanan ve iade edilmelerine karar verilen eski iki emniyet mensubu, İstanbul'a getirildi. 

Romanya'nın başkenti Bükreş'ten kalkan ve içinde eski emniyet müdürü Sedat Zavar ile eski polis memuru İlker Usta'nın da bulunduğu Türk Hava Yolları'na ait TK 1046 sefer sayılı uçak, saat 23.30 sıralarında Atatürk Havalimanı'na indi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin nezaretindeki iki eski emniyet mensubunun ellerinin arkadan kelepçeli olduğu görüldü.      

İki eski polis, sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Sedat Zavar, hastaneye girişi ve çıkışı sırasında kendisini görüntüleyen gazetecilere, "Tiyatro devam ediyor" dedi. 

Zavar ve Usta, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Erdoğan'ın ofisine "böcek" konulması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine "böcek" tabir edilen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili yürütülen 'usulsüz dinleme' operasyonu kapsamında aranırken yurt dışına çıkan Zavar ve Usta, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün de destek verdiği operasyonla Romanya'da gözaltına alınmıştı. Romanya yerel mahkemeleri, iki polisin iltica talebini reddetmişti. Romanya mahkemesi, 20 Mart'ta şüphelilerin Türkiye'ye iadesine hükmetmişti.

AA

Okunma Sayısı: 1528
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı